Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El-Tani'nin başkanlık ettiği toplantıda, tarım alanında iki ülke arasında işbirliği anlaşmaları imzalandı.

Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite mutabakatı ile ilgili açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, “3 milyona yakın nüfusuna rağmen, ülke topraklarının sadece yüzde 0,7'si ekilebilir bir ülke olan Katar, gıda ve tarım ürünlerinin neredeyse tamamını ihraç eden bir ülke. Bu çerçevede, Katar ile tarımsal işbirliğimizi geliştirmek ve tarımsal ticareti artırmak amacıyla başlatılan görüşmelerde sona gelindi. "Türkiye Cumhuriyeti ile Katar Devleti Hükümeti Arasında Tarım Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı", Sayın Cumhurbaşkanımız ile Katar Emiri'nin huzurunda Sayın Bakanımız ile Katar Çevre ve Belediyecilik Bakanı Sayın Muhammed bin Abdullah El-Rumaihi tarafından imzalandı" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Anlaşmaya göre; iki ülke arasında bitkisel ve hayvansal üretim, balıkçılık ve gıda sanayii alanlarında işbirliği geliştirilecek ve iki ülke arasında her yıl düzenli olarak bir araya gelecek olan bir "Tarım Yürütme Komitesi" oluşturulacak. Tarımsal işbirliği ve tarımsal ticarete ilişkin tüm konular ve sorunlar bu Komite'de ele alınacak. Komite'nin ilk toplantısının Şubat 2017'de yapılması öngörülüyor."