Giresun'da fındık üreticileri ile bir araya gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, burada yaptığı konuşmada hükümetin tarım politikasını eleştirdi. Fındık fiyatını mutlaka Türkiye'nin belirlemesi gerektiğini söyleyen Karamollaoğlu, “Dünya bizim fındığa muhtaç fakat bunun fiyatını bizler belirleyemiyoruz" dedi. Karamollaoğlu, fındıkta FİSKOBİRLİK'in mutlaka devreye sokulması gerektiğini de belirterek, "TMO işini yapsın. Hububattaki işini yapsın. Ancak fındık, kayısı, inciri de TMO yapsın derseniz olmaz. Çünkü işi değil, uzmanlık alanı değil" değerlendirmesinde bulundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın TİGEM üzerinden Sudan'da tarım arazisi kiralama yönündeki çalışmalarına tepki gösteren Karamollaoğlu, “Türkiye'deki tarım arazilerinin hepsini değerlendirirsiniz ve biz Sudan'a da destek vereceğiz, üretim yapacağız deseniz bunu anlarım. Ama ne diyorlar; 'ihtiyacımızı karşılamak için Sudan'da üretim yapacağız.' Yav siz Türkiye'de bütün arazileri değerlendirdiniz mi de Sudan'dan arazi kiralıyorsunuz? Bunun haklı bir yönü bulunmuyor" diye konuştu.

Diğer yandan Romanya'dan da mera kiralanmaya gidildiğini hatırlatan Karamollaoğlu, “Trabzon'un yağı meşhurdur. Hayvanları da kıymetlidir. Bura dururken Romanya'da ne işiniz var" eleştirisinde bulundu.

TARIMDAN HABER