Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pekdemirli'nin Samsun tarım ve orman sektör temsilcileriyle videokonferans yöntemiyle yaptığı toplantıda konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Tüm arazilerimizi şeker pancarı üreticilerimize kiraladık. Ekimler başladı" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, korona virüsü (Kovid19) salgını tedbirleri dolayısıyla illerde gerçekleştirdiği tarım orman sektör toplantılarını videokonferans yöntemiyle yapmayı sürdürüyor. Bakan Pakdemirli bu çerçevede Samsun Valisi Osman Kaymak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve tarım orman sektör temsilcileri ile bir araya geldi. AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan’ın moderatörlüğünü yaptığı toplantıda sorunlar ve yapılan çalışmalar ele alındı.

ÇARŞAMBA ŞEKER FABRİKASI YENİDEN ÇALIŞACAK 

Samsun’un tarım potansiyelini anlatan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Hayvansal ve tarımsal üretim ile meyve ve sebzede Samsun çok ciddi bir potansiyele sahip. Toplantıdan da anlaşılacağı üzere ilgili tüm birlik başkanlarımız konularına sona derece hakimler. Planlı ve programlı çalışıyoruz. Tarım İl Müdürlüğü ile iyi bir iş birliği içerisindeyiz. Samsun’da bütün sektörlerden bütün arkadaşlarımız Ankara’ya rahatlıkla ulaşabiliyor. İletişimimiz çok çok iyi. Çarşamba’daki şeker fabrikası yeniden çalışacak. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak tüm arazilerimizi şeker pancarı üreticilerimize kiraladık. Ekimler başladı. Bunun yanı sıra araziler atıl kalmasın ve tarımsal üretim artsın diye 163 hektarlık alanın da kiralama süreci devam ediyor. Tamamlamak üzereyiz. Bu konuda ciddi anlamda gayret sarf ediyoruz. 2020 yılı için başlatacağımız çok sayıda projemiz var ama mevcut programımızı 2021 yılında yaklaşık 2,5 katına çıkaracak bir bütçe planlaması yapıyoruz” şeklinde konuştu.