Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Kırmızı Et Üretim İstatistikleri" bültenini ileri bir tarihe ertelediğini duyurdu. Ertelemeye gerekçe olarak, mevcut metodolojinin geliştirilmesine yönelik çalışmaların devam etmesi gösterildi. Ancak TÜİK'in bu açıklaması sektörde soru işaretlerini de beraberinde getirdi. 

ET ÜRETİMİNDE BİR DÜŞÜŞ MÜ VAR? 

Kırmızı Et Üretim İstatistiklerinin yayınlanmayarak ileri bir tarihe ertelenmesi, 'et üretiminde bir düşüş mü var?' sorusunu gündeme getirirken, TÜİK'in de gerekçe olarak kırmızı et üretimine ilişkin mevcut metodolojinin geliştirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtmesi dikkat çekti. 

TÜİK'ten yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından kesimhane ve kesimhane dışı kesimleri kapsayacak biçimde kırmızı et üretimine ilişkin istatistikler üretilmekte ve yayımlanmaktadır. Kırmızı et üretimine ilişkin mevcut metodolojinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar devam etmektedir. Bu kapsamda Ulusal Veri Yayınlama Takvimine göre 25 Şubat 2021 tarihinde saat 10:00'da yayımlanması planlanan "Kırmızı Et Üretim İstatistikleri, 2020" haber bülteni ileri bir tarihe ertelenmiştir. Bültenle birlikte revizyona ilişkin metodoloji dokümanına da yer verilecektir. "