Milli Tarım Projesi Havza Bazlı Destekleme Modeli kapsamında desteklenecek ürünler ve Damızlık Düve desteklemesi ile ilgili Tokat Merkez köy ve mahalle muhtarlarının bilgilendirilmesi amacıyla İl müdürlüğü tarafından bir toplantı yapıldı. 

Arı Yetiştiricileri Birliği toplantı salonunda yapılan toplantıya İl Müdür yardımcıları Ümit OK ve H.İbrahim SEVER, Şube Müdürleri, teknik personel ve muhtarlar katıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan il Müdür Yardımcısı H.İbrahim Sever, "İlimizde ÇKS ye kayıtlı 35.000 çiftçi olduğunu, çiftçilerin hak ettiği tarımsal destekleri alması için zaman zaman bu tip bilgilendirme toplantıları yapıldığını, çiftçilerimizin uygulanan projeler ve verilen bitkisel ve hayvansal desteklerden haberdar olması için siz muhtarlarımızla birlikte koordineli çalışmasının   önemli olduğunu, kış sezonunda çiftçi eğitimlerine başlandığını talep durumunda her türlü konuda köylerde eğitim verileceğini, toplantının hayırlı olmasını dileyerek, katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim" dedi.

Damızlık Düve Desteklemesi ile ilgili Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğünden Veteriner Hekim Hakan ALTINCI bir sunum yaparak destekleme ile ilgili bilgiler verdi.

Havza Bazlı Ürün Destekleme Modeli ile ilgili de Bitkisel Üretim ve Bitki sağlığı Şube Müdürlüğünden  Z. Mühendisi Yakup SAFA  sunum ve bilgilendirme yaptı.

Muhtarların konularla ilgili sorularının cevaplanmasından sonra toplantı sona erdi.