TMO mısır satış fiyatlarıyla ilgili olarak açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
"Gıda ve hayvancılık sektörünün en önemli ham maddelerinden birisi olan mısır üretiminde verimli bir yıl yaşanmaktadır. TMO görev alanına giren diğer ürünlerde olduğu gibi, mısır üretiminde de sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi amacıyla her türlü tedbiri almaktadır.
Ekiliş durumu, verim, kalite, maliyet ve diğer piyasa unsurlarını dikkate alarak müdahale politikalarını oluşturan Kurumumuz, 09 Ağustos 2019’da hasat başlamadan önce mısır alım fiyatını 1.150 TL/Ton olarak açıklamış, alımlar sorunsuz bir şekilde devam etmektedir.
TMO, kendisine yönelen tüm ürünü geçmişte olduğu gibi bugün de alabilecek şekilde hazırlıklıdır.
Kurumumuz, üreticiden satın aldığı mısırı Ocak 2020’den itibaren 1,250 TL/Ton fiyatla iç piyasaya satışa sunmayı planlamaktadır.
Hasatın devam ettiği bu günlerde ihtiyaçlarını henüz piyasadan karşılamamış olan sektörel kullanıcıların, hasat sezonunda ihtiyaçlarını üreticilerden temin yoluna gitmeleri dengeli piyasa oluşumu için önem arz etmektedir.
Bu ve benzeri nedenlerle, Mısırı ham madde olarak kullanan sektörlerin spekülatif haberlere itibar etmeden, Ocak ayında planlanan 1,250 TL/Tonluk asgari satış fiyatını şimdiden dikkate alarak, ihtiyaçlarını içinde bulunduğumuz hasat döneminde karşılamalarının uygun olacağı düşünülmektedir.
TMO bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonraki süreçte de piyasaları düzenlemeye ve paydaşlarını bilgilendirmeye devam edecektir."
TARIMDANHABER
İç Anadolu bölgesinde buğday ekim alanları azalmakta, ayrıca bölgede su yetersizliği de bulunmaktadır. Bu nedenle su ihtiyacı az olan buğdaya daha çok teşvik verilmelidir. Üreticiler buğdaydan az kazandığı için mısır ve benzeri ürünleri ekiyor. Üreticilere mısırdan kazandığı para oranı kadar buğdaya teşvik verilsin buğdayda rekolte patlaması olacaktır.