Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan TMO, şunları kaydetti: "Kurumumuz stoklarında bulunan kabuklu fındıkların (Giresun Şube stoklarındaki ELÜS ve Derince Şube stoklarındaki Levant kalite hariç) peşin serbest satışlarına 22 Şubat 2018'de başlanmıştır. Bugün itibarıyla 33 milyon TL karşılığı fındık satılmış olup Giresun Şube Müdürlüğüne bağlı Tirebolu ve Merkez depolarındaki Levant kalite fındıkların, Samsun Şube Müdürlüğüne bağlı Bafra iş yerinde ise Sivri kalite fındıkların teslimatı tamamlanmıştır.

Gelen talepler üzerine 13 Mart 2018'den itibaren Derince Şube Müdürlüğü stoklarındaki Levant kalite kabuklu fındıkların da daha önce açıklanan fiyattan peşin serbest satışlarına başlanacaktır.

Fındık satın alacak firmaların ilgili şube müdürlükleri ile irtibata geçerek ürün almak istediği depolar için teyit almaları ve ürün bedelini yatırmaları gerekmektedir. Ürün teslimatı teyit verilen depodan yapılacaktır.

Satışlar; Giresun, Trabzon, Samsun, Ordu ve Derince Şube Müdürlüklerince gerçekleştirilmekte olup ilgili şube müdürlüklerimizin irtibat bilgileri aşağıda yer almaktadır.