TİGEM, Koçaş Tarım İşletmesi Müdürlüğüne ait 1 adet Valtra 8400 traktörün satışı için ihaleye çıktı. İhale 13 Aralık’ta Koçaş Tarım İşletmesinde yapılacak. İkinci el traktör 75 bin lira muhammen bedelle satışa çıkarılacak. 

İHALE İLANINDA YER ALAN BİLGİLER

İhale ilanında, şu bilgiler verildi: "İşletmemize ait, kullanılabilir ikinci el 1 Adet Traktör  açık artırma usulü ile  satılacaktır. İhale, 13/12/2021 günü saat 14.00’ de İşletmemizin ihale salonunda yapılacaktır. Muhammen  ihale bedeli 75.000,00 TL olup,  toplam geçici teminat miktarı 4.500,00TL dir. 

KULLANILABİLİR 1 ADET VALTRA 8400 TRAKTÖR SATIŞINA AİT TEKNİK ŞARTNAME

1. Bu teknik şartname Koçaş Tarım İşletmesi Müdürlüğüne ait 1 adet Valtra 8400 Traktörün belirlenen muhammen bedel üzerinden açık artırma usulü ile satışını kapsar.

2. Satışı yapılan traktör, İşletme merkezinde olup, teslim yeri işletme merkezidir.

3. Alıcı traktörü yerinde görmek süreti ile kesin bilgiye sahip olacaktır. İlgili birim şefleri ve ustalar tarafından alınan bilgiler, bilgi amaçlı olup, yazılan bilgiler, ilgili birim şefleri ve ustalar tarafından alınan bilgiler sebebi ile İşletmeden herhangi bir hak talep etmeyecektir.

4. İhaledeki traktör, mevcut halleri ile satılacaktır. ihale sürecinde herhangi bir ekleme veya parça çıkarma yapılmayacaktır. Bu yöndeki teklifler kabul edilmeyecektir.

5. Traktör “Trafikten Çekme” ruhsatlı olup, traktörü almaya hak kazanan istekli, satış bedelinin tamamını işletmeye ödedikten sonra ruhsatı kendisine verilecek ve aldığı traktörün trafik kaydını kendi adına çıkardıktan sonra kesin teminatı iade edilecektir. Aksi takdirde teminatı iade edilmez.

6. Satılan Traktörün yüklenmesi alıcıya aittir. Ancak talep halinde atölye yükleme rampası müsait ise idarece kullanımına müsaade edilebilir.

7. Satılacak traktörün üzerine parti numaraları yazılacak olup, satışlar buna göre yapılacaktır.

8. Alıcının, aracı yerinde görmesi esastır yayınlanmış olan bilgiler genel bilgi niteliğinde olup, bilgi yanlışlıkları gibi sebeplerden dolayı İşletmeden hak talep edemeyecektir.

9. Araçlar mesai saatleri içerisinde Koçaş Tarım İşletmesi Müdürlüğü Atölyesinde Tarımsal Mekanizasyon ve İnşaat Şubesi ilgili birim şefleri nezaretinde görülebilecektir.

10. Alıcı, İşletmeden, tamirat, bununla ilgili çıkan bedeller, ruhsat değişiminde ortaya çıkan bedeller gibi hiçbir ilave ücreti talep edemeyecek, bu kapsamdaki tüm masraflar alıcıya ait olacaktır. Devir masrafları ve Devir işleminden sonra meydana gelebilecek muayene işlemi, ceza, hasar, onarım vb. tüm masraflar İhale uhdesinde kalan alıcıya aittir, bu ve benzeri bedeller, İşletmeden talep edilemez.

11. Alıcı, aracın noter devri bittikten sonra, en geç 7 iş günü içerisinde bulunduğu adresten almak zorundadır. Noter satışı tamamlanmadan alıcıya araç teslim edilmez.

12. Araç alıcıya TESLİM TUTANAĞI imzalanarak teslim edilecektir.

13. Alıcı ile teslim için gelen kişinin (gerçek ya da tüzel kişi) farklı olması durumunda araç teslimatı noterden vekâletname ile gerçekleştirilebilecektir.

14. Teslimat aşamasında, oluşabilecek tüm ihtiyaçlara (çekici, akü, yakıt, vinç vb.) alıcı hazırlıklı olacaktır. İşletmeden herhangi bir destek istenmeyecektir.

15. 5510 Sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu ve 4857 Sayılı İş Kanunu çerçevesinde; araçların yüklenmesi esnasında oluşabilecek iş kazalarında sorumluluk alıcı kişiye aittir.