TİGEM eski Genel Müdürü İsmail Şanlı, geçtiğimiz günlerde FETÖ şüphesiyle gözaltına alınırken, savcılık ifadesi sonrası adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. Şanlı’nın FETÖ şüphesiyle gözaltına alınması TİGEM’de Şanlı’nın Genel Müdürlüğü döneminde görevden alınan üst düzey yöneticiler ile bunların yerine yapılan atamalarla ilgili bir inceleme ve soruşturmanın yapılıp yapılmayacağını gündeme getirmişti. TİGEM Yönetim Kurulu'nun, söz konusu atamalarla ilgili bir incelemenin yapılıp yapılmaması için Şanlı ile ilgili savcılık soruşturmasının sonucunu beklediği kaydediliyor.  

NEREDEYSE BÜTÜN DAİRE BAŞKANLARI DEĞİŞTİRİLMİŞTİ

Şanlı’nın Genel Müdürlüğü döneminde TİGEM’de neredeyse bütün daire başkanları değiştirilmişti. Hayvancılık Daire Başkanı Mehmet Şahin, Bitkisel Üretim Daire Başkanı Erdinç Kuzuoğlu, Kültür Teknik Daire Başkanı Ertuğrul Anbar, Emlak ve İştirakler Daire Başkanı Gürsel Gökkaya, Ticaret Daire Başkanı Tekin Ünal, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Sait Kocabay, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Meydin Taşdemir ve Bilgi İşlem Şube Müdürü Ahmet Tuncer görevden alınmıştı. 

İKİ FARKLI GENEL MÜDÜR DÖNEMİNDE GÖREVDEN ALINAN YÖNETİCİLERLE İLGİLİ MAHKEME SÜREÇLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Diğer yandan Şanlı’nın döneminde görevden alınan üst düzey yöneticilerin görevlerine tekrar iadesiyle ilgili mahkeme süreçleri ile Şanlı’nın atadığı ancak daha sonra görevden alınan üst düzey yöneticilerin mahkeme süreçleri arasındaki farklılıklar da dikkat çekiyor. Şanlı’nın Genel Müdürlüğü döneminde Destek Hizmetleri Daire Başkanı görevinden alınan Meydin Taşdemir’in, göreve iadesiyle ilgili açtığı dava tam 33 ay sonra sonuçlanırken, Şanlı döneminde atanan ancak Ayşe Ayşin Işıkgece’nin Genel Müdürlüğü döneminde görevden alınan Mehmet Çeter ile Ergün Erol’un ise işe iadeyle ilgili mahkeme süreçleri daha kısa sürede sonuçlandı. 

Mehmet Çeter, Şanlı döneminde Ticaret Daire Başkanlığına getirilirken, Işıkgece tarafından görevden alınmıştı. Ancak Çeter’in işe iadesiyle ilgili açtığı dava kısa sürede sonuçlanarak Mali İşler Daire Başkanlığına getirildi. Kurum bu karara itiraz ederken, idare ve istinaf mahkemelerinde kararlar kısa sürede sonuçlanırken, diğer yandan aynı hak kaybı ihlali ile Meydin Taşdemir’in açtığı davanın ise tam 33 ay sürmesi dikkat çekti. 

Yine benzer şekilde İsmail Şanlı döneminde Hayvancılık İşleri Daire Başkanlığına atanan Ergün Erol’un da Işıkgece döneminde görevden alınmasına rağmen işe iadesiyle ilgili mahkeme süreçleri Meydin Taşdemir’e göre kısa sürede sonuçlanarak görevine döndü.  

HAYVANLARIN PAHALI ALINMASINA KARŞI ÇIKTIĞI İÇİN GÖREVDEN ALINAN ÜNAL’IN YERİNE MEHMET ÇETER GETİRİLMİŞTİ! 

Bilindiği üzere 2018 yılında genç çiftçi projesi kapsamında hayvan temin ihalesi iptal edilerek doğrudan alım yöntemiyle daha pahalı fiyattan belli firmalardan alınmıştı. O dönem hayvanların doğrudan temin yöntemiyle daha pahalı alınmasına karşı çıktığı gerekçesiyle Ticaret Daire Başkanı Tekin Ünal’ın görevden alındığı iddiaları gündeme gelirken, yerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından Mehmet Çeter getirilmişti.