TİGEM eski Genel Müdürü İsmail Şanlı, ‘Genç Çiftçi yolsuzluğunun üstü örtülüyor mu?’ ve ‘Eski TİGEM Genel Müdürü İstanbul Vali Yardımcılığı görevinden alındı’ başlıklı iki haber için basın yoluyla kişilik haklarına saldırı yapıldığı gerekçesiyle Tarımdan Haber aleyhine 10’ar bin liralık iki ayrı tazminat davası açmıştı. İlk dava geçtiğimiz Haziran ayında Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedilirken, ikinci dava da 18 Ekim’de yine aynı mahkeme tarafından reddedildi. 

MAHKEME KARARINDA TARIMDAN HABER HAKLI GÖRÜLDÜ!

Eski TİGEM Genel Müdürü İstanbul Vali Yardımcılığı görevinden alındı’ başlıklı haber için açılan davanın reddi ile ilgili kararda şunlar kaydedildi: “Davacı taraf her ne kadar davalı İnternet sitesinin müvekkili hakkında yapmış olduğu haberde davacı tarafın kişilik haklarının ihlal edildiğini belirterek manevi tazminat davası açmış ise de, haber sitesindeki ifadelerin AİHS’nin 10. Maddesinde açıklanan ifade özgürlüğü kapsamında kaldığı, haberdeki ifadelerin hukuka aykırı olmadığı, haberde yer alan ifadelerin güncel olduğu, kamuoyunu bilgilendirme ve eleştiri hakkı çerçevesinde, davacı hakkında karşı görüş düşünce ve eleştiride bulunabilmesinin olağan kabul edilmesi gerektiği ve dava konusu edilen ifadelerin kişilik haklarına saldırı boyutuna ulaşmadığı sonucuna varıldığından davanın reddi ile aşağıdaki hükmün kurulmasının doğru olacağı sonuç ve kanısına varılmıştır” denildi. 

TARIMDAN HABER FİNCANCI KATIRLARINI ÜRKÜTMEYE DEVAM EDİYOR

Türkiye’nin en etkili tematik tarım sitesi olan Tarımdan Haber, yaptığı etkili yayıncılıkla fincancı katırlarını ürkütmeye devam ediyor. Hukuksuz erişim engeli kararları ile etkin yayıncılığımız engellenmeye çalışılırken, haberlerimizle ilgili organize suç duyuruları ve tazminat davalarının açılması dikkat çekiyor. Ancak açılan dava ve yapılan suç duyurularının her birinden alnımızın akıyla çıkarken, Tarımdan Haber’in haklılığı da her seferinde mahkemelerce teyit ediliyor. 

10 BİN LİRALIK TAZMİNAT DAVASI AÇTI 4 BİN LİRA VEKÂLET ÜCRETİ ÖDEMEYE MAHKUM BIRAKILDI!

İsmail Şanlı, Tarımdan Haber’e yönelik açtığı her iki tazminat davasını da kaybederken, kaybettiği her bir tazminat davası için 4 bin 80 liralık vekalet ücreti ödemeye mahkum bırakılması dikkat çekti.