Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde, kamuda kararların daha hızlı alınacağı iddia edilmesine rağmen TİGEM Yönetim Kurulu, 6 aydır atama yapılmadığı için toplanamıyordu. Söz konusu atama nihayet bugün yapılırken, TİGEM Yönetim Kurulu da 6 ay aradan sonra toplanabilecek.  

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Resmi Gazete’de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile TİGEM yönetim kuruluna atama yapıldı. 

TİGEM YÖNETİM KURULUNA AOÇ MÜDÜRÜ ATANDI

Türkiye’nin gözbebeği tarım işletmelerinden olan TİGEM’de nihayet yönetim kurulu 6 ay sonra toplanabilecek! TİGEM’in karar organı olan yönetim kuruluna atama yapıldı. Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre TİGEM Yönetim Kurulu’na Atatürk Orman Çiftliği Müdürü Yener Yıldırım atandı. Yıldırım’ın atanmasıyla birlikte TİGEM Yönetim Kurulu’nun toplanabilmesi için salt çoğunluk sağlanmış oldu. 

TİGEM’İN YÖNETİM KURULU EN ÖNEMLİ KARAR ORGANI

TİGEM, başta personel olmak üzere bütün alım satımlara yönelik kararları Yönetim Kurulu kararı ile alırken, yönetim kurulu toplanma yeter sayısı olmadığı için 6 aydır toplanamıyordu. TİGEM’in yönetim kurulu 6 kişiden oluşması gerekirken, 6 aydır sadece 3 isim bulunuyordu. Boş bulunan yönetim kurulu üyeliklerine atamaların yapılmaması, TİGEM’de bütün işlerin durma noktasına getirmişti. Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararı ile TİGEM Yönetim Kurulu 4’e çıkarak toplanma yeter sayısına ulaştı. 

PAKDEMİRLİ NİHAYET YÖNETİM KURULUNA ATAMA YAPTIRABİLDİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin böylesine önemli bir kurumun yönetim kuruluna gerekli atamaları yaptıramaması burada yaşanan keyfiyeti de gözler önüne seriyordu.

YENER YILDIRIM KİMDİR? 

1973 yılında doğan Yener YILDIRIM, 1991 Yılında Samsun Veteriner Sağlık Meslek Lisesinden ve 1999 yılında 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun olmuştur. 1992-1995 yılları arasında Diyarbakır ili Ergani ilçe Tarım Müdürlüğünde, 1995-1999 yılları arasında Sinop ili il Tarım Müdürlüğünde, 1999- 2002 yılları arasında Ordu ili Kabadüz ve Kabataş ilçe Tarım Müdürlüğünde ilçe Müdürlüğü, 2002-2011 yılları arasında Ordu İli Proje ve İstatistik Şube Müdürü, 2011-2012 yılları arasında Ordu İl Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü, 2012- 2013 arası Bakanlığımız Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünde Mühendis, 2013-2015  yılları arası Ordu İl Gıda  Tarım  ve Hayvancılık Müdürlüğünde İl Müdür Yardımcısı ve 2015-2016 yılları arasında Isparta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde İl Müdürü  görevinde bulundu. 10.03.2016 tarihinden itibaren Atatürk Orman Çiftliği Ziraat Sanatları Müdürlüğü görevini yürütmekte iken, 18.08.2016 tarihinde Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğüne atanmış ve halen bu görevi yürütmektedir. Yıldırım, 26 Haziran 2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile TİGEM Yönetim Kurulu üyeliğine atanmıştır.