HaberTürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, TİGEM Genel Müdürü Ayşe Ayşin Işıkgece'nin tarım yazıları üzerine kendisini aradığını belirterek, "Işıkgece’nin arama nedeni, Süs Bitkileri İhracatçılarının 'TİGEM arazileri bize değil düşük katma değerli ürün üretenlere kiralanıyor' serzenişiydi" dedi.

Altaylı, dünkü köşe yazısında konuyla ilgili şunları aktardı: 

"Işıkgece “Biz arazi kiralayamayız. Bizim görevimiz Türkiye’nin tohum üretimini yapmak. Biz elimizdeki arazileri bu amaçla kullanırız” dedi.

Ben arazi kiralama için ihaleye çıktıklarını hatırlatınca, “Elbette haklısınız. Ancak bunlar yıllık kiralamalar. Biz sahip olduğumuz tarım arazilerinde toprağı dönem dönem farklı ürünlerde kullanıyoruz. Bu yüzden de bazı arazileri bir yıllığına, kısa dönemli kiralıyoruz. Süs bitkileri üreticileri ise uzun dönemli kiralama ister. Biz bunu yapamayız” dedi.

Ancak TİGEM’in bazı arazilerinin uzun dönemli kiralandığını söyledim, “Bunlar küçük işletmelerimiz. Bunların sayısı çok ama arazilerinin toplamı bizim yüzde 10’umuz bile etmiyor. Sizin söz ettiğiniz bölgede böyle bir şey yok ama Marmara Bölgesi’nde süs bitkisi üreticilerine böyle uzun süreli kiralanmış arazilerimiz var” dedi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın...