TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin’i bir gazetede yayınlanan demecinden dolayı eleştirerek, “Bu Tevfik Keskin gerçekten süt üreticisini mi temsil ediyor? İmza toplayın. Birliklerinize baskı yapın bu “sektör hainini o makamdan” indirin. Ya da susun oturun. Konuşma hakkını kaybetmişsinizdir” demişti. 

TEVFİK KESKİN YAZILI AÇIKLAMA YAPTI 

Solakoğlu’nun bu açıklaması üzerine yazılı bir açıkla yapan Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, “Sosyal medyada değil Ankara’da üreticilerin sesi olacaksınız. Her zaman yaptığınız gibi üreticiler üzerinden kaos yaratarak nemalanıyorsunuz” eleştirisinde bulundu. 

Keskin, açıklamasında şunları kaydetti: “Geçtiğimiz günlerde Gıda Komitesinin tavsiyesi ve değerlendirmeleri sonucunda çiğ süt referans fiyatları soğutulmuş çiğ süt tavsiye fiyatı yüzde 3,6 yağlı ve yüzde 3,2 proteinli çiğ süt için 1 Ocak 2021 – 30 Nisan 2021 tarihlerini kapsamak üzere 2,80 TL/Litre olarak belirlenmiştir. Ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda 2020 yılı Ekim-Kasım ve Aralık ayları ile 2021 yılı Ocak-Şubat-Mart ve Nisan aylarına ait çiğ süt destekleme priminin 0,30 TL/Lt olarak belirlendiğini üreticilerimize duyurduk. 

Her zaman olduğu gibi üreticilerimizin üzerinden kaos yaratarak nemalanan bazı sosyal medya çığırtkanları diyeceğim artık onlara, mesnetsizce hakaretlere varan haksız eleştiriler yapmaya başladılar. Buradan soruyorum kendilerine, sosyal medyada üreticileri galeyana getirmek asılsız ve bilmediğiniz konularda yorum yapmak dışında icraatlarınız nelerdir?

Eğer bir şeyler yapmak isterseniz buyurun bakanlığımızın çalışmaların içinde yer alın…  Süt üreticilerimiz için siz ne yaptınız? Sadece klavyenin başında insanları yanlış yönlendirerek içinde bulunmadığınız ortamları bile kendinizce yorumlayarak gerçekmiş gibi mesnetsizce haksız ve acımasız açıklamalarda bulunuyorsunuz. Bu arkadaşları esefle kınıyorum. Üreticilerimizi ve bakanlığımız yetkililerini üzecek söylemlerde bulunmayınız. Hele ki milletçe mücadele ettiğimiz bu zor günlerde…

SÜT ÜRETİCİSİ OLARAK HER TÜRLÜ MÜCADELEYİ VERDİM

Yapılan çalışmalara katkı yerine her defasında haksızca muhalefet olup altı boş cümlelerle saçma sapan iddialarda bulunuyorsunuz.  Ben Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevimle ve en önemlisi bir süt üreticisi olarak çiğ süt referans fiyatlarının yükselmesi noktasında her türlü mücadeleyi verdim. Cumhurbaşkanı yardımcımızdan, Meclis Başkanımızdan, Tarım Bakanımız Sayın Pakdemirli ve ekibinden diğer Sayın Bakanlarımızdan, bürokratlarımızdan, süt sanayicilerinden, yem sanayicilerine kadar her platformda süt üreticilerimizin sesi oldum ve görüşmelerde bulundum. 

Biz aylardır bu görüşmeleri yaparken, mücadeleler verirken sessiz sakin bekliyordunuz. Şimdi ne oldu içinde bile bulunmadığınız ortamlarla ilgili haksız yorum yapıyorsunuz. Bizler bu hakkı size vermiyoruz. Yaptığınız mesnetsiz, haksız, hakaret dolu ve onur kırıcı suçlamalarınıza başlattığımız hukuk mücadelesiyle cevap vereceğiz. Üreticilerimizin zor durumda olduğunu biz de, Bakanlığımızda biliyoruz. Gerçek süt üreticisi bu referans fiyatın neden böyle olduğunu sadece 4 ay uygulanacağını ve sonrasında da yine artacağını biliyor. Ülkesi için üretmeye devam ediyor, siz merak etmeyin… 

Bu üreticiler artık sizin sosyal medyada şov yaptığınızı da biliyor. Ankara’da üreticinin Bakanlığında çalışmalar yaparken görsek keşke sizi. Oturduğunuz yerden yazacağınıza bi zahmet sizi de görelim sahalarda… Daha önce de biz Sayın Bakanımızla ve Bakanlığımızın bürokrasisiyle üreticilerimizin durumunu görüşürken, istişareler yaparken ve çalışmalar başlatırken siz bizim yaptığımız görüşmelerimizden asılsız iddialarınızla gündem yaratmaya çalışıyordunuz. 

Birilerini eleştireceğinize,  kendi kurumunuzun ve şahsınızın üreticilerimiz için yaptıklarını ve yapacaklarınızı konuşun… En azından konuşma hakkınız olduğunu düşünürüz. Şuan bizim mücadelemizden aldığımız sonuçları konuşacak ve eleştirecek konumda değilsiniz.

Deve kuşu gibi kafanızı kuma gömüp on parmak klavye kullanarak üreticiyi savunamazsınız. İmza toplayıp sektör hainini arama yetkisini kendinde sananlar kendilerini Bakanlığın, Devletin, Milletin ve üreticilerimizin üzerinde görmeye çalışıyorlar. Sektör hainini bulma yetkisi Bakanlık ve Devlettedir. Suçumuz varsa Bakanlık araştırır Hukuka sevk eder hainin kim olduğu ortaya çıkar. Bu bütün sivil toplum örgütleri için geçerlidir.

Sektör haini iftirasını yamamaya çalışan zat; Merkez Birliğinde ve Bakanlıkta görev yaparken yem süt paritesi neydi, süt üreticisinin durumu nasıldı ne yaptınız süt üreticisi için? Başarılı olsaydınız siz orda bizler burada olmazdık. Siz çalışın biz alkışlayalım o zaman. İnanın biz sizin gibi meyve veren ağacı taşlamayız. Bakanlık ve bizler kimin hain olduğunu çok iyi biliriz. Süt üreticilerimizi çok da merak ediyorsanız buyurun gelin Merkez Birliğimize biz size merak ettiğiniz çalışmalarımızı ve icraatlerimizi yüz yüze anlatalım, daha doğru bilgileri paylaşmanızı sağlayalım en azından…

Buradan tüm üreticilerimize ve kamuoyuna sesleniyorum yetkisiz ve kaos ortamı yaratmayı çok seven ve kendilerine pirim yapan insanların açıklamalarına itibar etmeyin.

Ülkemizin içinde bulunduğu salgın ortamda zor ekonomik şartlar da Sayın Bakanımızın; ‘İmkanımız olsa üreticimiz adına daha fazlasını vermeyi isterdik’ beyanına en yakından tanık olan birisi olarak Gıda Komitesinde Bakanlığımızın üretici için ne kadar mücadele verdiğini biliyor ve kendisine ve ekibine üreticim adına Teşekkürlerimi sunuyorum. Yolumuza ve mücadelemize devam.

Tüm kamuoyuna ve süt üreticilerimize saygılarımla arz ederim."