Tarımda hangi girdilerin maliyeti daha fazla arttı! Veteriner harcamaları rekor kırdı! Tarımda hangi girdilerin maliyeti daha fazla arttı! Veteriner harcamaları rekor kırdı!

TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Bakırköy 6. Sulh Ceza Hakimliğinin 4 Kasım 2020 tarihinde verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuru haklı görülerek, 6 Şubat 2024 tarihinde verilen ihlal kararı ile haberimiz tekrar özgürlüğüne kavuşmuştur. Erişim engelini kaldıran mahkeme kararına ulaşmak için tıklayın…

Edinilen bilgiye göre, bazı çiftçiler tarlalarına ekmek üzere Dörtdivan Tarım Kredi Kooperatifi’nden arpa tohumu satın aldılar. Satın aldıkları arpayı tarlalarına eken çiftçiler Temmuz Ayı geldiği halde arpaların büyümemesinden şüphelenerek Dörtdivan İlçe Tarım Müdürlüğü’ne başvurdular. İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerinin araştırmalarının ardından arpaların kışlık arpa olduğu ve bundan dolayı büyümediği anlaşıldı. Arpaların kışlık arpa olmasının anlaşılmasının ardından olaya el koyan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu raporlarda üretici haklı bulundu.

Bolugundem.com'un haberine göre, hazırlanan bu teknik rapor çiftçilerin elini güçlendirirken, üreticilerin yapması gereken iki seçenek olduğu belirtildi. Çiftçiler uzman görüşü doğrultusunda toplu bir şekilde gidip Tarım Kredi Kooperatifi ile mağduriyetlerinin giderilmesi için görüşmeleri gerekiyor. Eğer görüşmeden sonuç alınamaz ise ivedi bir şekilde Gerede Adliyesine toplu ya da bireysel dilekçe ile müracaat ederek hukuki bir süreç başlatabilecekleri belirtildi. Teknik rapora istinaden Tarım Kredi Kooperatifi hem mahkeme masraflarını karşılamak hem de üreticilerin mağduriyetlerini gidermek durumunda kalacaktır.