Emlak365.com'un haberine göre, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2016 ile 2021 yılları arasında tarımsal destekleme ödemesi alan çiftçilere vergi iadesi ödemesi yapılacak. Çiftçilere son 5 yıl içerisinde verilen tarımsal destekleme ödemelerinden kesilen yüzde 4'lük stopaj vergisi yasal faizi ile birlikte iade edilecek. Peki hangi çiftçiler vergi iadesi alabilecek? Çiftçiler vergi iadesi alabilmek için başvuru yapmak zorunda mı? Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olarak 2016 ile 2021 yılları arasında destekleme ödemesi alan tüm çiftçilerin vergi iadesi alma hakları olacak. 

ÇİFTÇİ VERGİ İADESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ziraat Odaları'ndan temin edilebilecek dilekçeler doldurularak herhangi bir vergi dairesine bu dilekçeyi teslim eden çiftçiler 2016 - 2021 yılları arasında tarımsal destekleme ödemelerinden kesilen yüzde 4 stopaj vergisini ve ayrıca gelir vergisini iade alabilecek. Bu iade işleminde çiftçilere ilgili kesintiler yasal faizi ile ödenecek. Ayrıca çiftçiler internet üzerinden de vergi iadesi başvurusu yapabilecekler. Bunun için Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın internet vergi dairesi sistemine giriş yaparak form doldurulması gerekmektedir.

ÇİFTÇİ VERGİ İADESİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Çiftçi vergi iadesi ödemelerinin ne zaman yapılacağı konusu ise bu meselede en çok merak edilen konu oldu. Çiftçilerin vergi iadesi taleplerinin alınmasına 31 Aralık 2021 tarihinde gün sonuna kadar devam edilecek. O güne kadar çiftçilere vergi iadesi ödemesi yapılmayacak. Ocak 2022'de ise dilekçelerde başvuran çiftçilerin vergi iadesi almaya hak kazanıp kazanmadıkları incelenmeye başlanacak. bu incelemenin sona ermesi ile de ödeme aşamasına geçilecek. Şu anda çiftçi vergi iadesi ödemelerinin ne zaman yapılacağı açıklanması Ancak Ocak ayının sonu veya Şubat ayının başında bu ödemelerin yapılmaya başlanması bekleniyor.