Geçtiğimiz yıl Toç Bir-Sen tarafından Ankara Kızılcahamam'da yapılan ve tarım sektörünün analitik bir biçimde değerlendirilen çalıştaydaki sunumlar kitaplaştırıldı.

2 cilt olarak hazırlanan ve geniş bir akademisyenin katkı verdiği '2023-2071 Vizyonuyla Tarım' kitabı, özgün, ülkenin sorunlarını tespit eden, çözüm önerilerini ortaya koyan, Türkiye'yi küresel ölçekte olması gereken durumla mukayese eden ve tarımla ilgili bütün alanları kapsayıcı bir bakış açısıyla hazırlandı.

Aynı zamanda kitabı ilgililerin bir solukta okuyabilmesi için ele alınan konular, rakamlara boğulmadan ne uzun ne kısa, optimum bir seviyede işlendi.

TARIMIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, '2023-2071 Vizyonuyla Tarım' kitabının takdim bölümünde gelecekteki bütün stratejilerin tarım ve gıda üzerine kurgulanıp belirleneceğini belirterek, “Bu bağlamda tarım az gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkelerin yanında, en gelişmiş G7 ülkelerinin de her birinin en fazla önem verdikleri, en stratejik sektördür" dedi.

37 AKADEMİSYEN KATKI VERDİ

Kitabın, Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen'in Akademik Bilim Kurul Başkanlığında ve 37 seçkin akademisyenin katkılarıyla; 'Bahçe Bitkileri, Hayvansal Üretim, Tarla Ziraatı, Su Ürünleri, Gıda, Toprak ve Ekonomi' olmak üzere yedi ayrı konu başlığında hazırlandığını dile getiren Kaya, “Bu çalışma (eser) tarım sektörünün çok yönlü olarak değerlendirilmesinin yanı sıra sorunlarının tespiti ve getirdiği çözüm önerileriyle akademik olarak önemli bir yer tutacağı kanaatindeyim" değerlendirmesinde bulundu.

HİÇ BİR FEDEKARLIKTAN KAÇINILMADI

Kaya, şunları kaydetti: “Akademik titizlik ve disiplinden taviz verilmeden ve hiçbir fedakarlıktan kaçınılmadan ortaya çıkarılan bu çalışma ile eserden istifade edecek başta tarım çalışanlarımıza, üniversite ve lise öğrencilerimize akademi çalışanlarımıza, üreticimize, çiftçimize, köylümüze, tarım politikalarımızı belirleyen karar alıcılarımız ve bu politikaları uygulayıcılara bu çalışmamızla küçükte olsa bir katkı vermiş olursak bunun derin mutluluğu bizler için en büyük ödül olacaktır"

OLUMLU TEPKİLER ALIYORUZ

Kaya, kitabın sektörde büyük bir ilgiyle karşılandığını ve olumlu tepkiler aldıklarını kaydetti.

TARIM İNSANLIĞIN İLK VE SON MESLEĞİ OLACAK

Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, kitabın takdim bölümünde tarımın insanın ilk ve son mesleği olacağını belirterek, “Tarım bütün mesleklerin anasıdır; mesleğin piri Adem Peygamberdir (as) demiştik. İnsanlığın son mesleği de tarım olacaktır. Çünkü inanan insan, kıyametin kopacağını bilse Nebevi çağrıya uyarak elindeki fidanı dikmek zorundadır. Bu da tarımdan başka bir şey değildir. Ve tarımın son meslek olduğunu gösterir" dedi.

2 BİN 500 ADET BASTIRILDI

'2023-2071 Vizyonuyla Tarım' kitabı, 2 bin 500 adet bastırılarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndaki bürokratlara, Valilere, Tarım İl Müdürlerine, Veteriner ve Ziraat Fakültelerine, Su Ürünleri ve Gıda Mühendisleri Bölüm Başkanlıklarına, Toç Bir-Sen'in il ve şube başkanlarına gönderildi.

'2023-2073 Vizyonuyla Tarım' kitabını okumak için TIKLAYIN