ÖZEL HABER/ Aldığı yüksek maaşla gündeme gelen Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, iştiraklerde yönetim kurulu başkanlarına uygulanan ücret kıyağında geri adım attı. Tarımdan Haber'in Tarım Kredi'nin iştiraklerinde yaşanan skandal ücret kıyağını gündeme getirmesi üzerine aynı karar, Fahrettin Poyraz'ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı GÜBRETAŞ’ta uygulanmadı. Tarım Kredi'nin diğer şirketlerinde uygulanan kıyak ücret artışının GÜBRETAŞ'ta uygulanmaması, 2393 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararının iştiraklerde 'ücret kıyağına' bir kılıf olarak kullanıldığını da belgelemiş oldu.

FAHRETTİN POYRAZ'IN HUZUR HAKKI ÜCRETİ 10 BİN LİRADAN 12 BİN LİRAYA ÇIKARILDI

GÜBRETAŞ'ın 8 Nisan'da yapılan 2020 yılı olağan genel kurulunda, Yönetim Kurulu Başkanının aylık huzur hakkı ücreti 10 bin liradan 12 bin liraya, yönetim kurulu üyelerinin huzur hakkı ücretleri ise 8 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıldı. 

KIYAK ÜCRET ARTIŞINA CUMHURBAŞKANLIĞI KARARININ GEREKÇE GÖSTERİLMESİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan GÜBRETAŞ'ta yönetim kurulu başkanı ve üyelerinin huzur hakkı ücretlerine normal bir artış yapılırken, GÜBRETAŞ'ın dışındaki diğer iştiraklerin yönetim kurulu başkanlarının huzur hakkı ücretleri ise KİT'ler için çıkarılan 2393 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı gerekçe gösterilerek 2 kat birden artırılmıştı. İştiraklerde Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin huzur hakkı ücretinin belirlenmesi tamamen iştiraklerin genel kurulunun insiyatifinde olmasına rağmen, kıyak ücret artışına 2393 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararının gerekçe gösterilmesi tepki çekmişti.  

TARIMDAN HABER İŞTİRAKLERDEKİ KIYAK ÜCRET ARTIŞINI GÜBRETAŞ'IN GENEL KURULUNDAN 3 GÜN ÖNCE ORTAYA ÇIKARDI

Tarım Kredi'nin iştiraklerinde uygulanan kıyak ücret artışı kararının GÜBRETAŞ'ta da uygulanması bekleniyordu. Ancak Tarımdan Haber 5 Nisan’da şirketlerdeki huzur hakkı ücreti kıyağını ortaya çıkarması üzerine aynı karar GÜBRETAŞ’ta uygulanmadı. (ÇİFTÇİYE DEĞİL KENDİLERİNE KIYAK! HABERİ İÇİN TIKLAYIN) 8 Nisan’da yapılan GÜBRETAŞ’ın 2020 yılı olağan genel kurulunda yönetim kurulu başkanının huzur hakkı ücreti 10 bin liradan 12 bin liraya çıkarıldı. Diğer şirketlerde uygulanan kararın burada da uygulanması durumunda GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz’ın huzur hakkı ücreti 10 bin liradan 20 bin liraya çıkacaktı. 

İŞTİRAKLERDE UYGULANAN KIYAK ÜCRETİ ARTIŞININ KEYFİ BİR KARAR OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

KİT’lerdeki yönetim kurulu başkanlarının huzur hakkı ücretlerini belirlemek için çıkarılan 2393 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararının diger iştiraklerde uygulanıp GÜBRETAŞ'ta uygulanmaması, bu kararın keyfiliğini de gözler önüne serdi.