ÖZEL HABER/Dolar kuru 8.5 lira iken 46 azotlu gübrenin fiyatı 2400 lira iken, dolar kuru 7.4 lira seviyesinde olmasına rağmen gelen zamlarla birlikte 46 azotlu gübre fiyatlarının tonu 3000 liraya dayanması çiftçiyi kara kara düşündürüyor. Fiyatların artmasının yanında çiftçi iştiraki olan GÜBRETAŞ’ın bayilere yaklaşık 10 gündür üre satışlarını kapalı tutması da dikkat çekiyordu. 

HABERİMİZ TARIM BAKANLIĞINI HAREKETLENDİRDİ 

Tarımdan Haber’in çiftçinin son günlerde özellikle üre gübresinde yaşadığı sıkıntıyı gündeme getirmesi Tarım ve Orman Bakanlığını hareketlendirirken, GÜBRETAŞ’ın da 10 gündür kapalı tuttuğu üre gübresini kısmen açması dikkat çekti. 

ÜRE GÜBRESİ 2785-2795 TL OLARAK GÜNCELLENDİ

GÜBRETAŞ, bugün itibariyle bayilere verilecek üre gübre fiyatını 2785 ile 2795 TL arasında güncelleyerek satışları kısmen açtı. Ancak bayilerin talebinin çok altında bir ürünün verilmesi, sahada yaşanan soruna bir çözüm olmadı. 

500-1000 TON TALEP EDEN BAYİYE 20 TON ÜRÜN VERİLDİ

GÜBRETAŞ, üre gübresi satışlarını kısmen açsa da, 500 ton talep eden bayiye ancak 15-20 ton ürün vermesi yaşanan sıkıntıyı da gözler önüne serdi. 

ÇİFTÇİNİN SORUNUNU EN İYİ ÇİFTÇİ DİLE GETİRİR

Çiftçinin üre gübresinde yaşadığı mağduriyeti sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla gündeme getiren Ziraat Mühendisi ve aynı zamanda çiftçi olan Faik Toy, GÜBRETAŞ'ın üre gübre satışlarını kısmen açtığını duyururken, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: "GÜBRETAŞ bugün satışları kısmen açtı ve üre satışını 2795 TL açıkladı. Bildiğiniz gibi üre fiyatları 3000 TL'yi görmüştü ve 3000 TL'nin üstünü zorluyordu üstelik fabrikalar bayilerin siparişlerini almıyorlardı ve satışlar kapalıydı. Çiftçinin sorununu en iyi çiftçi dile getirir" dedi.