ÖZEL HABER / Çiftçinin sorunlarına değil Tarımdan Haber’e karşı organize oldular! Türkiye’nin en önemli tematik tarım sitesi olan Tarımdan Haber’e yönelik baskı ve yıldırma girişimleri aralıksız sürüyor. Tarım Kredi Kooperatifleri belli hakimler üzerinden toplu halde 135 haberimize hukuksuz bir şekilde erişim engeli kararı aldırırken, şimdi de bazı kooperatifler verilen talimatla planlı, maksatlı ve organize bir şekilde Tarımdan Haber aleyhine suç duyurusunda bulundurmaya başladı.  

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE VURGU YAPTIĞI BİR DÖNEMDE TALİMATLA SUÇ DUYURUSU! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İnsan Hakları Eylem Planını açıklayarak hukukun üstünlüğüne vurgu yaptığı bir dönemde Tarım Kredi Kooperatiflerinin, hukuku hiçe sayarak Türkiye'nin en önemli tematik tarım sitesini susturmak için talimatla Türkiye genelinde suç duyurusunda bulunmaya başlamaları dikkat çekiyor.  

MERKEZ BİRLİĞİNİN HUKUKSUZ TALİMATI TARIM KREDİ’DE KRİZE NEDEN OLDU! 

Merkez Birliğinin talimatla Tarımdan Haber aleyhine suç duyurusunda bulunulmasının istenmesi Bölge Birliklerinde büyük bir krize neden olduğu kaydediliyor. Şubat ayında mail atılarak belli haberler üzerinden Tarımdan Haber'in adres gösterildiği belirtilirken bazı bölge birliklerinin talimatla suç duyurusunda bulunulmasını doğru bulmadıkları ve bundan dolayı Tarımdan Haber’e yönelik suç duyurusunda bulunmayacaklarını belirttikleri ifade ediliyor.

KOLTUKLARINI KORUMAK İÇİN TALİMATLA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMAYA BAŞLADILAR

Ancak bazı bölge birlikleri koltuklarını korumak için talimata uyarak, yine merkezden gönderilen ortak bir suç duyurusu metni ile Tarımdan Haber’e arka arkaya organize bir şekilde suç duyurusunda bulunmaya başladılar. 

ELİMİZE ŞİMDİLİK 7 SUÇ DUYURUSU ULAŞTI

Tarımdan Haber’e ilk suç duyurusunu Erzincan Tarım Kredi Kooperatif Müdürü Vedat Eskiyurt bulunurken, bu suç duyurusunu Balıkesir Bölge Birliği Müdürü Hilmi Tunaha Eyice, Tekirdağ Tarım Kredi Kooperatifi, Bartın Tarım Kredi Kooperatifi, Iğdır Tarım Kredi Kooperatifi, Uşak Tarım Kredi Kooperatifi ve Kütahya Tarım Kredi Kooperatifi izledi.  

KİM VERDİ BU TALİMATI? 

Şuana kadar elimize intikal eden 7 suç duyurusunun aynı metinden oluşması ve suç unsuru olarak aynı haberlerin gösterilmesi, yapılan suç duyurularının bir yerden talimatla yapıldığını gözler önüne seriyor. 

ÇİFTÇİNİN HAK VE MENFAATİNİ KORUMAYA YÖNELİK HABERLERİMİZDEN KİMLER NEDEN RAHATSIZ OLUYOR?

Suç duyurularında, suç unsuru olarak gösterilen haberler de dikkat çekti. Çiftçinin hak ve menfaatlerini korumaya yönelik yapılan haberlerin, talimatla suç duyurusunda bulunan kooperatif müdürleri tarafından suç unsuru olarak gösterilmesi anlamlı bulundu. 

İŞTE SUÇ UNSURU GÖSTERİLEN HABERLERİMİZ! 

Tarım Kredi Kooperatiflerinin organize ve maksatlı bir şekilde bulundukları suç duyurularında; 2018 yılında yaptığımız ve o dönem Tarım Kredi Kooperatiflerinde gündem olan ‘Çiftçiye Kanunsuz Faiz’ haberi, Tarım Kredi Kooperatifleri hakkında Tarım ve Orman Bakanlığına verilen raporla ilgili haberimiz ‘Tarım Bakanına Şok Tarım Kredi Raporu: Çiftçiyi Sömüren Sistem’ ve yine Tarım Kredi Kooperatiflerinin Faaliyet Raporundaki verilere dayalı olarak yaptığımız ‘Çiftçi Tarım Kredi’den Kaçıyor! 2 Yılda 32 Bin Çiftçi Ayrıldı’ haberi ile Amasyalı çiftçilerin yaptıkları eylemle ilgili ‘Amasyalı Çiftçilerden Tarım Kredi’ye Yüksek Faiz Tepkisi: Beraber Battık Biz Bu Yollarda” haberleri suç unsuru olarak gösterildi. 

BELGELİ HABERLERİ BELGESİ YOK DİYE SAVCILIKLARI YANITLMAYA ÇALIŞTILAR! 

Kooperatif müdürlerinin yaptıkları suç duyurularında, hepsi belgeli ve somut olaylara dayalı haberler olmasına rağmen, haberlerin hiçbir kaynağa dayanmaksızın görünürdeki gerçekliği dahi barındırmadığını ve kişilik haklarının ihlal edildiğini gerekçe göstermeye çalışmaları manidar bulundu.

HUKUKSUZ ERİŞİM ENGELİ KARARLARINI DELİL OLARAK GÖSTERDİLER! 

Diğer yandan suç duyurusunda belli hakimler üzerinden Tarımdan Haber’in toplu halde 135 haberine getirilen hukuksuz erişim engeli kararlarını da en önemli bir delil olarak göstermeye çalışmaları da anlamlı bulundu.  

ORGANİZE VE MAKSATLI PLANLARINI ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI BOZDU

Türkiye’nin en önemli tematik tarım sitesini susturmaya yönelik organize ve kasıtlı bir şekilde planlanan ‘suç duyurusu’ girişimi başlamadan ellerinde patladı! Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 264 Sayılı Kütahya Tarım Kredi Kooperatiflerinin yaptığı suç duyurusunda ifade bile almaya ihtiyaç duymadan takipsizlik kararı verdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının ifade almaya bile gerek duymadan suç duyurusuyla ilgili takipsizlik kararı vermesi, yapılan suç duyurularındaki maksadı gözler önüne serdi. Savcılığın bu kararı, organize bir şekilde yapılan suç duyuruları için de emsal teşkil etmesi bekleniyor. 

3 YIL ÖNCE YAPILAN HABER YENİ Mİ AKILLARINA GELDİ? 

Suç duyurularında suç unsuru olarak gösterilen ‘Çiftçiye Kanunsuz Faiz’ haberi yaklaşık 3 yıl önce yapılmasına rağmen, nasıl oluyorsa bütün kooperatif müdürleri aynı anda bu haberle ilgili geçtiğimiz Şubat ayında hakaret ve iftira suçundan dolayı kamu davası açılması talebi ile ilgili suç duyurusunda bulunmaları, kooperaitif müdürlerinin niyetlerini de gözler önüne serdi. 

ORGANİZE VE PLANLI BİR ŞEKİLDE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNAN KOOPERATİF MÜDÜRLERİ YARGI ÖNÜNDE BUNUN HESABINI VERECEKLER! 

Her halinden organize ve maksatlı olduğu anlaşılan suç duyuruları ile ilgili olarak her türlü yasal işleme başvurulacaktır. 

HUKUKSUZ GENEL MÜDÜRÜN HABERİNİ SUÇ UNRUSU OLARAK GÖSTEREMEDİLER! 

Suç duyurusunda, suç unsuru olarak gösterilen haberler de acı bir gerçeği gözler önüne serdi. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz 3 yıldır hukuksuz bir şekilde kurumu yönetirken, Tarımdan Haber aleyhine yapılan suç duyurularında nedense bu konuyla ilgili yaptığımız haberler suç unsuru olarak gösterilmedi. Muhtemel bir kamu davası açılması durumunda konunun yargıya intikal etmesinden endişe duydukları için hukuksuz Genel Müdürle ilgili haberlerimizin suç unsuru olarak gösterilmemesi anlamlı bulundu.  

TALİMATLA TARIMDAN HABER’E SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMASI İÇİN 17 BÖLGE BİRLİĞİNE GÖNDERİLEN SUÇ DUYURUSU METNİ İÇİN TIKLAYIN!