ÖZEL HABER / Tarım Kredi Kooperatiflerinin hukuksuz genel müdürü Fahrettin Poyraz’ın, haberciliğimizi engellemek için yargıyı etkileme çabası, teker teker yargıdan dönüyor. Poyraz, mesnetsiz, maksatlı ve organize suç duyurularını arka arkaya kaybederken, Cumhuriyet Başsavcılıkların kararları ortaya manidar bir tablo çıkardı. Poyraz döneminde, Tarımdan Haber aleyhine sayısızca suç duyurusunda bulunulurken, bugüne kadar sonuçlanan kararların tamamının Tarımdan Haber lehine sonuçlanması, habercilikteki haklılığımızın kanıtı oldu. 

MERKEZ BİRLİĞİNDEN YAPILAN SUÇ DUYURULARI YETMİYORMUŞ GİBİ KOOPERATİFLERE DE TALİMATLA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDURDULAR! 

Tarımdan Haber’e yönelik Merkez Birliği tarafından yapılan suç duyuruları yetmiyormuş gibi kooperatiflerin de görev ve yetkileri olmamasına rağmen Merkez Birliğinin talimatı ile ayrı ayrı suç duyurusunda bulunmaları dikkat çekmişti. 

POYRAZ'A BİR KÖTÜ HABER DE UŞAK, ÇATALCA VE ARTVİN'DEN GELDİ!  

Daha öncesinde Tekirdağ, Kütahya, Bartın, Iğdır Tarım Kredi Kooperatifi ile Iğdır Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Bahattin Karakuş Tarımdan Haber’e yönelik yaptıkları suç duyurularını kaybederken, bu kararlara Uşak, Çatalca ve Artvin Tarım Kredi Kooperatifleri de eklendi. 

TARIMDAN HABER’E KARŞI ORGANİZE OLDULAR! 

Uşak, Çatalca ve Artvin Tarım Kredi Kooperatifleri ayrı ayrı yaptıkları suç duyurularında Tarımdan Haber’de yayınlanan haberlerde hakaret ve iftira suçunun işlendiği ve kamu adına kovuşturma yapılması yönündeki suç duyuruları, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı, Artvin Cumhuriyet Başsavcılığı ve Çatalca Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından reddedildi. 

SAVCILIĞIN VERDİĞİ KARARA BİR DE İTİRAZ ETTİLER! 

Mesnetsiz ve organize suç duyuruları savcılıktan dönerken, Uşak Tarım Kredi Kooperatiflerinin Uşak Cumhuriyet Başsavcılığının verdiği takipsizlik kararına ayriyeten bir de itirazda bulunması, şaşkınlıkla karşılandı. Uşak Tarım Kredi Kooperatifi, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığının Tarımdan Haber hakkında verdiği takipsizlik kararına, Uşak 1. Sulh Ceza Hakimliğine itirazda bulunurken, buradan da eli boş döndü. 

 

BUGÜN İTİBARİYLE SUÇ DUYURUSUNDA SKORBORD 16’YA SIFIR OLDU! 

Sonuç olarak Fahrettin Poyraz döneminde, Merkez Birliği, iştirakler ve kooperatifler tarafından Tarımdan Haber aleyhine organize ve maksatlı bir şekilde sayısız suç duyurusunda bulunulurken, kararı kesinleşen 16 suç duyurusunun tamamı da Tarımdan Haber lehine sonuçlanarak ilginç bir tablo ortaya çıkardı.