Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Bilindiği üzere uzun bir süredir hükümette kabine değişikliği bekleniyor. En son AK Parti’nin Büyük Kongre sonrasında kabine değişimine kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak 104 amiralin bildirisi ile gündem biranda değişirken kabinedeki değişim de rafa kaldırılmıştı. Gelinen noktada kulislerde kabine değişimine yönelik beklentiler yine artarken, Tarım ve Orman Bakanlığı ile ilgili konuşulanlar ise dikkat çekiyor. 

Kabineye yönelik değişim sürekli gündemde tazeliğini korurken, muhtemel bir kabine değişikliğinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile ilgili Ankara kulislerinde bomba bir iddia gündeme geldi. Bu iddia son günlerde kulaktan kulağa yayılırken, ‘itibarlı bir işadamı’ üzerinden Bakan Pakdemirli’nin yerinde kalması, değişecekse de yerine siyaseten güçlü bir ismin atanmaması için güçlü bir lobi faaliyeti yürütüldüğü kaydediliyor. Ankara’nın derin kulislerinde konuşulan bu iddianın merkezinde ise GÜBRETAŞ’ın altın madeni hikayesinin bulunması dikkat çekiyor. 

Muhtemel kabine değişiminde Bakan Pakdemirli’nin değişeceğini düşününler kadar değişmeyeceğini düşünenler de var. Ancak son günlerde kulislerde dillendirilen bir iddia Pakdemirli’nin Bakanlıktan alınıp alınmayacağından ziyade kimin Tarım Bakanı olması gerektiğiyle ilgili güçlü bir lobi faaliyetinin yapıldığına yönelik iddialar kabinede değişim beklentilerini de daha anlamlı hale getirdi. Bu iddiaların merkezinde de GÜBRETAŞ’ın altın madeni hikayesinin bulunması dikkat çekiyor.

KİM BU İTİBARLI İŞ ADAMI?

Özellikle ‘itibarlı bir işadamı’ üzerinden kabine değişimine yönelik süreç yakından takip edilirken, bu süreci takip edenlerin muhtemel kabine değişiminde Tarım Bakanlığına siyaseten güçlü bir ismin Bakan olarak atanmaması için farklı lobi faaliyetleri yürüttükleri kulaktan kulağa aktarılıyor. Bu kesimin Bakan Pakdemirli isminden hiçbir rahatsızlıkları bulunmadığı ancak değişmesi durumunda yerine gelecek isimle yakından ilgilendikleri belirtiliyor. Siyaseten güçlü bir ismin Bakan olarak atanmasını kesinlikle istemeyen bu kesim, kendilerini garantiye almak için de ‘itibarlı iş adamı’ üzerinden eski bir bürokratın ismini Beştepe’ye ilettikleri vurgulanıyor. 

TARIM BAKANININ BELİRLENMESİNDE ÜLKENİN TARIM POLİTİKASI MI YOKSA GÜBRETAŞ'IN ALTIN MADENİ SAHASI MI ETKİLİ OLACAK?  

Ankara’nın derin kulislerinde konuşulan bu iddiaların ne kadar gerçekçi olup olmadığını zaman gösterecek ancak bir kesimin, ülkenin tarım politikalarından ziyade GÜBRETAŞ’ın altın madeni sahası üzerinden kimin Tarım Bakan olması gerektiğiyle ilgili güçlü bir lobi faaliyeti yürütmesi manidar bulunuyor.