Tarımı şaha kaldıracak proje olarak sunulmasına rağmen son dönemde Milli Tarım Projesi'nin gündeme gelmemesi dikkat çekerken Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarımda Türkiye'nin 25-30 yıllık yol haritasını belirlemek için yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde, 'Tarımın Ajandası' oturumunda konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin tarımsal hasılada Avrupa birincisi olduğunu hatırlattı. Yine Türkiye'nin küçükbaş hayvan sayısında Avrupa'da birinci, büyükbaş hayvan sayısında ise Avrupa'da ikinci olduğunu dile getiren Pakdemirli, ancak buradaki başarının ülkeyi ileri taşımayacağını ifade etti.

Pakdemirli, "Bu başarı bizi ileriye taşır mı? En önemli soru bu. Bu başarı bizi ileriye taşımayabilir çünkü önümüzdeki 20-25 yıl içinde yüzde 50 daha fazla gıdaya ihtiyacımız olacak. Bu anlamda bu başarı bizi ileriye taşımayacak gibi gözüküyor. Yapısal problemlere de neşter atacak bir şekilde tarımda bir vizyon ortaya koymamız gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

MİLLİ TARIM PROJESİNİN YERİNE MİLLİ BİRLİK PROJESİ GELİYOR

Türkiye'yi tarımda ileriye taşıyacak yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını dile getiren Pakdemirli, "Tarımda Milli Birlik adında bir projemiz var, bunu da inşallah nisan, mayıs ayı içinde açıklıyor olacağız. Alt detaylarını da şu anda doldurma aşamasındayız, yüzde 90-95 oranında bitirdik. Tarımın Türkiye'deki yol haritası, bundan sonraki 25-30 yıllık süreç belli." şeklinde konuştu.

TARIMDANHABER