Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, kamuoyunda günlerdir tartışılan Tarımda Milli Birlik Projesi’nin taslak çalışmasına yönelik hiçbir açıklamada bulunmaması dikkat çekiyor.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un ev sahipliğinde TBMM Şeref Salonunda düzenlenen 23 Nisan resepsiyona katılan Pakdemirli, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Türkiye'de tarım alanında yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi veren Pakdemirli, şunları kaydetti: "Kolay çözülebilecek sorunları zaten çözüyoruz. Diğer sorunlar ile ilgili bazıları için bir sene, bazıları için iki sene, bazıları için ise üç sene sürecek programlar hazırladık. Her şey takvimlendirildi. Tarımda 2023 yılına kadar yapılacak her şey takvimlendirildi. Bu takvim hızlı bir şekilde işleyecek. Tarıma ilişkin 2023 vizyonumuzu ve bunun yol haritasını açıklayacağız. Bu programlarımızı ramazan ayından önce açıklayacağız."
TARIMDANHABER
Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2019, 12:07
Sayın bakanımız mualesef üzülerek söylüyorum tarım bitti çünkü bu girdi fiyatları ile tarımın hangi alanında üretim yapsanizda korkunç zarar eden bir üretici var, bakın ben 17 yıllık bu iktidar partisinin mahalle başkanı olarak söylüyorum bu iktidar belki de korkunç teşvikler verdi civtciye ama bu teşviklerin hiç birisi gerçek üretim yapan civtciye faydalı olmadı bugün bir çuval yem 105 TL olmuş bir litre mazot 6 TL'yi geçmiş bir çuval gübre 107 TL olmuş bu ülkede nasıl üretim yapılır üstelik enflasyonun en büyük suçlusu olarak da bu ülkede üretimi yapan taraf oluyor, peki nasıl olacak bu ülkede üretim , açıkçası bizler de bilmiyoruz ve çok acı olan tarafta bu ülkede tarımla uğraşan tüm kesimi tam bir borç batağına saplanmış vaziyette Allah sonumuzu hayır etsin, saygılar sevgiler