Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, kamuoyunda günlerdir tartışılan Tarımda Milli Birlik Projesi’nin taslak çalışmasına yönelik hiçbir açıklamada bulunmaması dikkat çekiyor.  

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un ev sahipliğinde TBMM Şeref Salonunda düzenlenen 23 Nisan resepsiyona katılan Pakdemirli, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kamuoyunda büyük tepki çeken Tarımda Milli Birlik Projesine yönelik yine bir açıklamada bulunmayan Pakdemirli, Türkiye'nin 2023 tarım hedefleri politikasına ilişkin plan ve programlarını Ramazan ayından önce açıklayacaklarını söyledi. 

Türkiye'de tarım alanında yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi veren Pakdemirli, şunları kaydetti: "Kolay çözülebilecek sorunları zaten çözüyoruz. Diğer sorunlar ile ilgili bazıları için bir sene, bazıları için iki sene, bazıları için ise üç sene sürecek programlar hazırladık. Her şey takvimlendirildi. Tarımda 2023 yılına kadar yapılacak her şey takvimlendirildi. Bu takvim hızlı bir şekilde işleyecek. Tarıma ilişkin 2023 vizyonumuzu ve bunun yol haritasını açıklayacağız. Bu programlarımızı ramazan ayından önce açıklayacağız."

TARIMDANHABER