'Gelin Kardeş Olalım' projesiyle ilgili olarak yapılan açıklamada, Antalya'nın özellikle yaş sebze meyve üretiminde lider konumunda olduğu ve üretim aşamalarında yoğun bilgi ve teknoloji kullanıldığına dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi: “Antalya sahip olduğu bu bilgi ve teknoloji birikimini ülkemizin değişik yerlerinde uygun ekolojiye sahip ilçelere aktararak ülkemizin tarımsal üretim potansiyelinin arttırılması noktasında katkı sağlanması hedeflemektedir. Birçok uzman tarafından içinde bulunduğumuz çağ bilgi çağı olarak adlandırılmaktadır. Bu bilgi çağı içerisinde bilgi ve teknolojiye Antalya kadar erişim şansı bulamamış olan ülkemizin değişik bölgelerinde bulunan ilçelerimizin potansiyellerini harekete geçirmek hedeflenmektedir”
ANTALYA'NIN TARIMSAL ÜRETİMDEKİ BİRİKİMİ İLÇELERLE PAYLAŞILACAK
Proje ile Antalya'nın örtü altı üretim başta olmak üzere yaş meyve, sebze, süs bitkileri, mantar üretim ve ihracatındaki bilgi birikiminin kardeş ilçelere aktarılması amaçlanıyor.
Projeye başvuracak ilçeler; Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa, Alanya, Elmalı, Finike, Gazipaşa, Demre, Kaş, Kemer, Korkuteli, Kumluca, Manavgat ve Serik olmak üzere 16 ilçe arasından en fazla 3 ilçe seçebilecekler.
Başvuruların ardından İl Müdürlüğünce kurulacak proje komisyonunda değerlendirmeler yapılarak kardeş ilçeler belirlenecek.
TARIMDANHABER
Okuyunca kardeş ilçe ile proje yapılmış bir yerden fonlanmış diye anladık. Bir yarışma düzenlemiş antalya il müdürlüğü kendilerine en kardeş ilçeyi belirleme yarışması galiba. Yarışmacı arkadaşlara pardon ilçelere başarılar dileriz