Erhaber.com'un haberine göre, Ereğli Belediyesi ve Ereğli Süt Üreticileri Birliğinin mihmandarlığını yaptığı ve Ereğli'de ki diğer sivil toplum kuruluşları tarafından desteklenen Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesi çerçevesinde Sümer Sosyal Tesislerinde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Programda söz alan Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ercüment Sarıkafa Ereğli'nin geleceği açısından bu projeyi son derece önemsediklerini ifade ederek bu projenin hayata geçirilmesi adına takipçi olacaklarını belirtti.

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı A. Kadir Düzen ise yaptığı konuşmasında Ereğli'nin kalkınması adına gerek STK'lar, gerek Kamu Kurum ve Kuruluşlar gerekse siyasilerin birlik ve beraberlik içerisinde taşın altına elini koyması gerektiğini anımsattı.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, Ereğli ekonomisinin tarım ve hayvancılığa dayalı bir yelpazede şekillendiğini ifade ederek tarım ve hayvancılığın başkenti Ereğli'ye Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kazandırılmasının elzem olduğuna dikkat çekti.

Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ise yaptığı konuşmada Ereğli'nin gerek sosyal, gerek kültürel gerekse ekonomik yönden her geçen gün geliştiğini ifade ederek, Ereğli'nin gelişmesi adına atılan her adımın arkasında olduklarını kaydetti.

Konya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Nurullah Osmanlı ise Konya Büyükşehir Belediyesi olarak bu projesi Konya'nın diğer ilçelerinde de hayata geçirme adına alışmaların devam ettiğini ancak gerek coğrafi koşullar gerekse ekonomik açıdan gelişmişlik baz alındığında bu projenin hayat bulması gerektiğinden hareketle en doğru tercihin Ereğli olduğunun altını çizdi.

TARIMDANHABER