Kanal İstanbul projesiyle gündeme gelen 'çılgın proje' tanımlaması tarım ve hayvancılıkta da ilginç bir öneriyle yeniden gündeme taşındı. Pekala tarım ve hayvancılıkta çılgın proje ne olabilir?

Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, 'çılgın projeye' asıl tarım ve hayvancılıkta ihtiyaç duyulduğunu belirterek, üretim sorununun da bu çılgın projeyle çözülebileceğini kaydetti. Tarım ve hayvancılıkta uygulanacak çılgın projenin içeriğini de açıklayan Kurdaş, “Çılgın projeler deniyor ya hani, Kanal İstanbul vs. Ülkenin ihtiyacı olan en büyük çılgın proje tarım ve hayvancılıkta yeniden esasa; yani üreticiye, yani çiftçiye, dönmek olacaktır. Siz çiftçiyi korursanız, kol kanat gererseniz, üretim artacak, üretim arttıkça da tüketiciyi doğrudan korumuş olacaksınız" dedi.

SOĞAN FİYATLARI ARTINCA NE YAPACAĞIZ? YEMEKLERE TURP MU DOĞRAYACAĞIZ!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin “Et yerine balık, tavuk, hindi, yesek bu iş çözülecek" sözlerini de eleştiren Kurdaş, “Merak ediyorum, yarın soğan fiyatları biraz daha artınca, o zaman soğanın yerine de yemeğe mevsimin turpunu mu doğrayın diyeceksiniz" tepkisinde bulundu.

ÜRETİMİ ARTIRMANIN YOLU ÜRETİCİYİ KORUMAKTAN GEÇİYOR

Tarım ve hayvancılıkta üretimi artırmanın yolunun üreticiyi korumaktan geçtiğini vurgulayan Kurdaş, “Deniyor ki, iki görevimiz var, birincisi tüketiciyi korumak diğeri de üreticiyi. Eyvallah da, üreticiyi korursanız, tüketiciyi kollamanıza zaten gerek yok. Lütfen siz üreticiye odaklanın, hayvancılığı ayağa kaldırın. Tarım Bakanlığı'nda kızağa çekilmiş vatanperver bürokratımız, insanımız çok. AB, Türkiye tarım ve hayvancılığı için hükümetlerimize şu güne kadar hangi ev ödevini verdiyse, bütün bu ödevleri yırtıp atmakla işe başlayın" dedi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın...


TARIMDANHABER