Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Toç Bir-Sen, kamuoyunun duyarlılığına gösterilen hassasiyetten dolayı Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye teşekkür ederek, “ortak akılla ve katılımcı anlayışla Bakanlığın yeniden yapılandırılmasına katkı sunmaya hazır olduğumuzu bir kez daha dile getiriyoruz” denildi. 

Açıklamada şunlar kaydedildi: 

"Tarım ve Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) olarak; geçtiğimiz günlerde Tarımda Milli Birlik Projesi’nin ‘oldu bitti’ye getirilmemesine ilişkin bir açıklama yaparak, söz konusu proje çalışmalarının ortak akıl ve katılımcı anlayışla, tüm tarafların fikir ve önerilerini sunabileceği bir ortamda yürütülmesi gerektiğini kamuoyuyla paylaşmıştık.

Ayrıca açıklamamızda kurumsal yapıların sıklıkla değişmesinin kurumsal hafızayı olumsuz etkilemesinin yanı sıra, işlerin sürekliliğini de sekteye uğratacağını kaydederek yeni yapılanmaya ilişkin görüş ve önerilerimizi dile getirmiştik.
Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli de dün yaptığı bir açıklamada Tarımda Milli Birlik Projesi’nin, A’dan Z’ye tüm paydaşlarla paylaşmak, tekrar karar vermek ve tüm yol haritasını belirlemek amacıyla Eylül ayında Tarım Şurası düzenleyeceklerini dile getirerek projeye ilişkin tüm konuların, bütün paydaşlarla konuşulacağını kaydetti.

Bizler de Tarım ve Orman çalışanlarının yetkili sendikası Toç Bir-Sen olarak; kamuoyundan gelen taleplere kayıtsız kalmayarak, tarımın yeniden yapılandırmasına ilişkin tüm tarafların görüşlerinin alınması için "Tarım Şurası”nı toplama kararı alan Sayın Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’ye hassasiyetleri için teşekkür ediyor, “Tarım Sektörünün Yeni Bir Hayal Kırıklığını Kaldıramayacağının” altını çizerek, ortak akılla ve katılımcı anlayışla Bakanlığın yeniden yapılandırılmasına katkı sunmaya hazır olduğumuzu bir kez daha dile getiriyoruz."