Türkiye Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı Tuncay Albayrak, elektrik borcunu ödemeyen çiftçilere elektrik vermeyeceklerini açıklayan DEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Atalay'a tepki göstererek, sağduyulu olmaya davet etti. Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Albayrak, "Sayın Atalay'ın, 'Çiftçilerin, borcunu ödemesi lazım. Borcunu ödemeyen çiftçiye önümüzdeki sene, elektrik vermeyeceğiz' ifadesi maksadını aşan, talihsiz bir söylemdir!" dedi. 

ÇİFTÇİLERİMİZ BU İFADELERİ HAK ETMİYOR

Albayrak, açıklamasında şunları kaydetti: "Milyonlarca çiftçimiz adına esefle karşılıyorum! Çiftçilerimiz asla bu ifadeleri hak etmiyor! Milyonlarca çiftçimiz sonuçta, sizin yıllardır müşteriniz. Ülkemizde ki tarım girdilerinin fahiş fiyat düzeyinde olması, yaşanan kuraklık nedeniyle, çiftçilerimizin beli bükülmüş durumda. Enerji olmadan çiftçilerimiz nasıl tarımsal üretim yapacak, nasıl borçlarını ödeyecek?
Çiftçi tarlaya bir küserse, hiç kimse yeniden çiftçiyi tarlaya döndüremez! Bu yüzdendir ki herkesin aklını başına devşirmesi gerekir!

Sayın ATALAY’I sağduyulu olmaya davet ediyorum. Bu ara da yetkililerden, ivedilikle Tarım Kredi Kooperatiflerine borçlu olan çiftçilerimizin  temerrüt faizlerin sıfırlanarak, ana borçlarının 5 yıl süre zarfında eşit taksitle,yeniden yapılmasını talep ediyorum. Bu ülke hepimizin, başka TÜRKİYE yok!"