Tarımdan Haber tarafından yapılan ve büyük bir ilgiyle takip edilen ‘Tarım Orman Şurası ve alınan kararlar tarım camiasının beklentilerini karşıladı mı?’ başlıklı anket çalışmasından çarpıcı sonuçlar çıktı. Ankete katılanların yüzde 60'ı hayal kırıklığını ortaya koyarken, yüzde 24.7’si de tarımda yaşanan sorunların şura ile çözülmesinin mümkün olmadığını beyan etti. 

‘Tarım Orman Şurası ve Alınan Kararlar Tarım Camiasının Beklentilerini Karşıladı mı?’ sorusuna ankete katılanların yüzde 31.4’ü ‘Beklentilerden Uzak’ cevabını verirken, yüzde 27.9’u ‘Hiçbirini Karşılamadı’ cevabını verdi. Tarım camiasının yüzde 24.7’si’de ‘Bu Şura Çözüm Değil’ görüşünde. 

YÜZDE 100 KARŞILADI DİYENLERİN ORANI SADECE YÜZDE 2.4 OLDU 

Tarım Orman Şurası ve alınan kararların tarım camiasının beklentilerini yüzde 100 karşıladı diyenlerin oranı ise sadece yüzde 2.4 oldu. Beklentilerin yüzde 20’sini karşıladı diyenlerin oranı ise yüzde 7.6 çıktı.  

Bu sonuçlara göre, ankete katılan bin 350 kişiden yüzde 83.9’unun büyük bir umutla yapılan Tarım Orman Şurası’nın ve alınan kararların tarım camiasının beklentilerini karşılamadığı ve bu şuranın çözüm olmayacağı görüşünde yoğunlaşması dikkat çekti. 

TARIM ORMAN ŞURASINA YÖNELİK BÜYÜK BEKLENTİYİ ORTAYA KOYDU 

Ankete katılanların yarıdan fazlasının 'Beklentilerden Uzak' ve 'Hiçbirini Karşılamadı' cevabında yoğunlaşması aslında Tarım Orman Şurasına yönelik tarım camiasında ciddi bir beklenti olduğunu ancak yapılan şuranın ve alınan kararların bu beklentiyi karşılamadığını ortaya koydu. 

TARIM CAMİASI HÜKÜMETTEN ŞURA DIŞINDA KARARLAR BEKLİYOR 

Diğer yandan, ‘Bu Şura Çözüm Değil’ cevabını verenlerin oranının da yüzde 24.7 ile hiç de azımsanmayacak bir oranda çıkması da dikkat çekti. Buna göre, tarım camiasında hükümetten sektördeki sorunlara karşı şuranın dışında bir beklentinin de olduğunu gösteriyor.