Süt üreticisine bir darbede Tarım Kredi’den geldi. Hammadde fiyatlarında olağanüstü bir hareketlilik olmamasına rağmen Tarım Kredi, yem fiyatlarına 6 gün içinde ikinci bir zam daha yaptı. Yem fiyatlarına gelen zamlar süt üreticisinin zararını artırırken, süt hayvancılığına da büyük darbe vuruyor. 

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan Tarım Kredi Yem, 14 Nisan’da yem fiyatlarına yaptığı zammın ardından bugün ikinci bir zam daha yaptı. Arka arkaya yapılan zam yetmiyormuş gibi ‘Karma Hayvan Yemi Satıcılık Sözleşmesi’nde de değişikliğe giden Tarım Kredi Yem, daha öncesinden geçilen siparişleri de zamlı tarifeden satma kararı aldı. Hammadde fiyatlarında olağanüstü bir hareketlilik olmaması rağmen Tarım Kredi Yem’in 6 gün önce yaptığı zammın hemen ardından bugün çuval başı 15 lira ikinci bir zam yapması ve alelacele hayvan yemi sözleşmesi değiştirilerek sipariş geçilen ürünlerde zamlı fiyat uygulamasına geçilmesi, Tarım Kredi’de yaşanan yem krizini gözler önüne serdi. 

YEM FİYATLARINA 15 LİRA ZAM GELDİ

Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan Tarım Kredi Yem, büyükbaş ve küçükbaş yem fiyatlarına çuval başı 15 lira zam yaptı. Zam talimatı bugün kooperatiflere iletildi. Tarım Kredi Yem, yem fiyatlarına en son 14 Nisan’da zam yapmıştı. Hammadde fiyatlarında olağanüstü bir fiyat hareketliliği olmamasına rağmen Tarım Kredi Yem’in 6 gün içinde yem fiyatlarına arka arkaya iki kere zam yapması dikkat çekti. 

SİPARİŞ VERENLERE DE ARTIK ZAMLI SATILACAK

Diğer yandan ‘Karma Hayvan Yemi Satıcılık Sözleşmesi’ de değiştirilerek, daha önce geçilen siparişlerde eski fiyat değil yeni fiyat uygulanacak. Yani dün yem almak için siparişte bulunan yetiştiricilere, dünkü fiyat üzerinden değil bugünkü fiyat üzerinden yem satılacak. Daha öncesinde fiyatlara zam gelse dahi siparişin geçildiği tarihteki fiyat geçerli oluyordu. 

TARIM KREDİ YEM’DE YEM FİYATLARI KAÇ LİRA OLDU? 

Gelen zammın ardından yem fiyatları kaç lira oldu? Tarım Kredi Yem, 14 Nisan’da yaptığı zamla 250,73 liradan satılan buzağı başlangıç yeni 265,73 TL’ye, 20 protein sığır süt yemi 247,50 TL’den 262,50 TL’ye, sığır besi yemi (standart) 223,27 TL’den 238,27 TL’ye, kuzu büyütme yemi 246,89 TL’den 261,89 TL’ye ve koyun süt yemi ise 241 TL’den 256 TL’ye çıktı. 

KOOPERATİFLER YÜZDE 9 KOMİSYONLA ÇİFTÇİYE SATIYOR! GELEN ZAMLA BİRLİKTE YEMİN ÇİFTÇİYE SATIŞ FİYATLARI ŞÖYLE…  

Tarım Kredi Yem’in kooperatiflere satış fiyatının üstüne, kooperatifler de yüzde 9 komisyon uyguluyor. Buna göre gelen zamla birlikte yem fiyatlarının çiftçiye satış fiyatları şöyle oldu. Buzağı başlangıç yemi 289 TL/Çuval, 20 protein sığır süt yemi 286 TL/Çuval, sığır besi yemi (standart) 260 lira, kuzu büyütme yemi 285 TL/Çuval ve koyun süt yemi 279 TL/Çuval oldu. 

Et fiyatlarına 1 milyar dolarlık ithalatta çözüm olmadı! ESK’nın kamuoyundan gizlenen ithalat bilgileri ortaya çıktı! Et fiyatlarına 1 milyar dolarlık ithalatta çözüm olmadı! ESK’nın kamuoyundan gizlenen ithalat bilgileri ortaya çıktı!