Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan ve eski milletvekillerinden Hasan Fehmi Kinay’ın Genel Müdürlük yaptığı Tarım Kredi Yem’de ortaya çıkan yolsuzluk, müfettişler tarafından derinlemesine incelenmeye devam ediliyor.

MÜFETTİŞLER 20 MİLYON LİRALIK BİR VURGUN TESPİT ETMİŞTİ

Müfettişlerin yaptığı incelemelerde İzmir Bölge Birliğine bağlı Sarayköy Tarım Kredi Kooperatifi ile Denizli Yem Fabrikası arasında toplam 20 milyon liralık bir vurgun tespit edilmişti. Bu incelemeler sonucunda Denizli Yem Fabrika Müdürü Cem Karataş, görevden alınırken, Sarayköy Tarım Kredi Kooperatifi Müdiresi Gülşen Kocabaş da geçici bir süreliğine açığa alınmıştı. Müfettişler yolsuzluğun tam boyutunu tespit etmeye çalışırken, 31 Aralık itibariyle Merkez Birliğine ek bir rapor sunulduğu kaydediliyor. 

DOĞAN ERDOĞAN'IN İŞ AKDİ TAZMİNATSIZ FESHEDİLDİ 

Müfettiş raporlarının Merkez Birliğine sunulmasının hemen ardından Tarım Kredi Yem'de uzun yıllardır görev yapan Genel Müdür Yardımcısı Doğan Erdoğan'ın iş akdine tazminatsız bir şekilde son verildiği ortaya çıktı. Tarım Kredi Yem Genel Müdür Yardımcısı Doğan Erdoğan'ın iş akdinin tazminatsız bir şekilde feshedilmesi, Tarım Kredi Yem'de sürdürülen yolsuzluk incelemelerinin boyutunu gözler önüne koydu.