TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 7 Temmuz 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Çiftçiye değil arkadaşının şirketine yaptığı kıyak zirai ilaç satışıyla gündeme geldi! CİMER'e ve haberi yapan gazeteye yanıltıcı bilgi verildi! Müfettiş raporları işleme konulmadı! İddialar sümen altı edildi! İki Genel Müdürden 10'uncu yıl hatırası!

Tarım Bakanı Yumaklı'dan 'Tarım Cebimde' uygulaması açıklaması: Yeni modül eklendi! Tarım Bakanı Yumaklı'dan 'Tarım Cebimde' uygulaması açıklaması: Yeni modül eklendi!

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, TARKİM’de arkadaşının şirketine yaptığı kıyak zirai ilaç satış iddialarıyla gündeme gelen Genel Müdür Mehmet Derin’i kabul etti. TARKİM Genel Müdür Mehmet Derin, TARKİM’in kuruluşunun 10’uncu yıldönümü anısına Poyraz’a kendi ismi yazılı olan TARKİM panosunu hediye etti. 

TARKİM Genel Müdürü Mehmet Derin, zirai ilaç satışında çiftçi ortaklarına yapılmayan indirimi arkadaşının şirketine yaptığı kıyak indirim iddiaları ile gündeme gelmişti. TARKİM’den yapılan bu kıyak satış iddiaları çiftçi ortaklarının tepkisini çekerken, söz konusu iddialara yönelik Tarım Kredi Kooperatiflerinden kamuoyuna bir açıklama yapılmayarak konunun üstü örtülmüştü. 

KIYAK SATIŞLA İLGİLİ CİMER'E YANILTICI BİLGİ

Diğer yandan söz konusu iddialara yönelik Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi CİMER’in de yanıltıldığı ortaya çıkmıştı. Skandal iddialarla gündeme gelen TARKİM Genel Müdürü Mehmet Derin hakkındaki müfettiş raporları da işleme konulmamıştı. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın arkadaşının şirketine yaptığı kıyak satış iddiaları ile gündemden düşmeyen TARKİM Genel Müdürü Mehmet Derin’i kabul etmesi dikkat çekti.