Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 19 ay sonra yayınladığı taklit ve tağşiş listesinde Tarım Kredi Kooperatiflerinin de bir ürünle yer alması dikkat çekti. Bakanlık 374 firmaya ait 559 parti ürünü taklit ve tağşiş listesi ile yayınlarken, yayınlanan hileli ürün üreten firmalar arasında çiftçi kuruluşu Tarım Kredi Kooperatiflerinin de bulunması manidar bulundu.

TAĞŞİŞLİ FİRMA ORTAĞI YAVUZ MEHMET BULUT ATANMIŞTI!

Tarım Kredi Kooperatifleri, tağşişli genel müdür skandalının ardından yeni bir tağşiş skandalı ile karşı karşıya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile görevden alınan Fahrettin Poyraz döneminde Tarım Kredi Marketlerin başına hileli gıda üretiminden dolayı tam 15 defa ifşa edilmiş bir firma ortağı Yavuz Mehmet Bulut atanarak büyük bir skandala neden olunmuştu. Bu skandal akıllara kazınırken şimdi de hileli üretimden dolayı Tarım Kredi Kooperatifleri yeniden gündeme geldi.

Tarım Bakanlığının yaptığı denetimlerde, Tarım Kredi Marketlerde satılan koyun sütünden üretilen tam yağlı olgunlaştırılmış tulum peynirinde inek sütü tespit edildi. Bakanlığın yayınladığı taklit ve tağşiş listesinde, çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatiflerinin de bulunması manidar bulundu.

KOYUN SÜTÜ TİGEM’DEN ALINDI!

Tarım Kredi Marketlerde satılan süt ürünleri anlaşmalı fabrikalarda fason olarak ürettirilirken, koyun sütü tamamen TİGEM’in çiftliklerinden tedarik ediyordu. TİGEM’in çiftliklerinden alınan koyun sütünden üretilen tulum peynirinde hile tespit edilmesi karşımıza manidar bir tablo çıkarırken, bu hilenin TİGEM tarafında mı yoksa Tarım Kredi tarafında mı yapıldı sorusunu gündeme getirdi.