Hukuksuz Genel Müdür Poyraz, Gübretaş’ın Bilecik’in Söğüt ilçesinde maden sahasında 3.5 milyon onsluk altın rezervinin bulunduğu alanda incelemelerde bulundu. 2022 yılının sonunda altın külçesini döküp Türk ekonomisine kazandırmak istediklerini anlatan Poyraz, “Tarım Kredi Kooperatifleri ve iştirakleri olarak Türk çiftçisine buradaki kaynağı inşallah ziyadesiyle yansıtma gayreti içinde olacağız" diye konuştu. Poyraz, bir taraftan Devlet Denetleme Kurulu’nun tarihinde ilk kez Tarım Kredi Kooperatifleri ve iştiraklerinde başlattığı inceleme ve bir taraftan da patlak veren paravan şirket iddiaları ile zor günler geçirirken, böyle bir dönemde altın madeni sahasında poz vermesi dikkat çekti.

KİRLİ VE GİZEMLİ İLİŞKİLERİ DEŞİFRE OLDU! 

Bilindiği üzere Ümitköy’de yarı hissesi eşine ait olan bina önce YUSEL İnşaat’a satılmış, YUSEL İnşaatta daha sonra bu binayı Tarım Kredi Kooperatiflerine ofis olarak kiraladığı ortaya çıkmıştı. Yusel İnşaat’ın kurucusunun da Fahrettin Poyraz’ın kurucu ortak olarak açılışını yaptığı İRİS Akademi’nin eski bir çalışanı olması, Tarım Kredi Kooperatiflerindeki kirli ve gizemli ilişkileri gün yüzüne çıkarmıştı. 

PARAVAN ŞİRKET İDDİALARINA SESSİZ KALDILAR! 

Poyraz, yaptığı açıklama ile eşinin üstündeki binanın önce YUSEL İnşaat’a satıldığını ve buradan da Tarım Kredi Kooperatiflerine kiralandığını doğrularken, paravan şirket iddialarına ise sessiz kalmıştı. Yine İris Akademi ve Yusel İnşaat'ın paravan şirket iddialarına sessiz kalması düşündürücü bulunmuştu. 

GÜBRETAŞ HİSSELERİ HAREKETLENMEYE BAŞLADI

Diğer yandan Gübretaş hisselerinin de hareketlenmeye başlaması dikkat çekti. Bilindiği üzere Gübretaş hisseleri 3 liradan 90 liraya kadar çıkarken yaklaşık bir yıldırdır da düşüş yönünde bir seyir izleyerek 47 liraya kadar düşmüştü. Son bir haftada ise hisseler yükselerek, Cuma günü 59 liraya çıkmıştı.