ÖZEL HABER / Sosyal medyada örgütlenerek seslerini duyurmaya çalışan mağdur çiftçilerin aralarında çıkan anlaşmazlıktan dolayı ikiye bölünmesi dikkat çekti. Daha önce Tarım Kredi Kooperatifi ve Banka Mağdurları adı altında bir sayfa açan mağdur çiftçiler, ikiye bölünmelerinden dolayı ‘Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi ve Çiftçi Banka Borçlular Grubu Dayanışması’ adı altında yeni bir sayfa daha açtılar. Mağdur çiftçilerin haklarını aramak için verdikleri mücadelede bile bir araya gelememesi dikkat çekti. 

LİDERLİK YARIŞINA GİRDİLER!

İkiyi bölünen çiftçilerin, açtıkları gruplardan bir birlerine ağır eleştiriler yöneltmeleri ve bir liderlik yarışına girmeleri ise çiftçinin neden güçlü bir ses çıkaramadığını gözler önüne serdi. 

BİR BİRLERİNİN ÖNÜNE GEÇMEYE ÇALIŞIYORLAR! 

Sözde çiftçinin yaşadığı sorunları bir araya gelerek ülke gündemine taşımak için sosyal medyada kurulan gruplar, çiftçinin sorunlarını ülke gündemine taşımaktan ziyade bir birlerine karşı gövde gösterisi yapılan platformlara dönmüş durumda. 

BİR GRUPTA PAYLAŞILAN DİĞER GRUPTA YALANLANIYOR! 

Ankara’ya gelerek yapılan eylemlerde bile bir grup diğerinin eylemine destek vermezken, ‘Bakan beni aradı’ şeklinde çıkışlarla da diğer gruba üstünlük kurulmaya çalışılması dikkat çekiyor. Grubun birinden ‘Bakan beni aradı yapılandırmayla ilgili çalışma tamamlandı haftaya Meclis’e geliyor’ şeklinde paylaşım yapılırken, diğer grupta ise böyle bir bilginin doğru olmadığı, Bakanlıktan görüştükleri yetkililerin bu bilgiyi teyit etmediği yönünde paylaşımlar yapılıyor. 

BAKAN BENİ ARADI DİYEN KARŞI GRUBUN CANLI YAYIN DAVETİNİ KABUL ETMİYOR!

Sosyal medyada kurulun gruplarda çiftçiler arasındaki ayrışma o hale geldi ki, 'Bakan beni aradı, yapılandırmayla ilgili çalışma haftaya Meclis'e geliyor' diye sözde sevindirici haberi paylaşan grup lideri, diğer grubun canlı yayın davetini kabul etmiyor. 

Ziraat Odası Başkanından Ziraat Bankası'na zirai kredi tepkisi! Çiftçimiz aylarca bekletiliyor! Ziraat Odası Başkanından Ziraat Bankası'na zirai kredi tepkisi! Çiftçimiz aylarca bekletiliyor!

ANKARA EYLEMLERİNDE BİR BİRLERİNE DESTEK VERECEKLERİNE AYRIMCILIK YAPIYORLAR!

Diğer yandan bir grup Ankara’ya gelme yönünde eylem kararı aldığında diğer grubunda farklı bir gün için hemen farklı bir eylem kararı alması, çiftçinin içine düştüğü durumu gözler önüne sererken, çiftçinin lehine olumlu bir gelişme olmadan olmuş gibi gösterip kendi gruplarının reklamını yapmaları şaşkınlıkla izleniyor. 

ÇİFTÇİ ÖRGÜTLERİNDEN ŞİKAYET EDERKEN KENDİLERİ DE BİR ARAYA GELEMİYOR!

Haklarının aranmadığı için üyesi oldukları çiftçi örgütlerinden şikâyetçi olan çiftçilerin, kendilerinin kurdukları gruplarda bile bir araya gelememeleri, bu gruplarda bir birlerinin önünü geçmek için bir birlerine çelme takmaya çalışmaları acı bir durum olarak gözleniyor.