Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısından sonra gübre ve yem fiyatlarında indirime gidileceğini belirtirken, Tarm Kredi Kooperatifleri de konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada dikkat çeken başlıklar şöyle: 

ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR

"Üreticilerimizin ekonomik gücünü artırarak, her geçen gün değişmekte olan ihtiyaçlarını en uygun şartlarda temin etmeyi görev edinen Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, tarımsal üretimin artırılmasına katkıda bulunmak, ortak ürünlerini değerlendirmek ve üreticilerin ihtiyaç duyduğu her türlü tarımsal girdinin kaliteli ve uygun fiyattan karşılanmasını sağlamak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

TARIMSAL GİRDİ FİYATLARINDA YAŞANAN ARTIŞLARDAN ETKİLENMENİN ÖNÜNE GEÇMEYE ÇALIŞIYORUZ

Kurumumuz, üreticilerimizin tarımsal girdi fiyatlarında yaşanan artışlardan etkilenmelerinin önüne geçmek amacıyla gerekli adımları atmakta, başta kimyevi gübre ve karma hayvan yemi olmak üzere tarımsal girdi fiyatlarında yaşanan artışlarından olumsuz etkilenen üreticilerimizin üretim maliyetlerini düşürmek amacıyla üretimi kolaylaştırıcı imkânlar sağlıyor.

ÜRE GÜBRE 9200 TL'DEN SATILMAYA BAŞLANDI

Bu kapsamda, 14.02.2022 tarihi itibarıyla ilkbahar dönemi bitkisel üretimde yaygın olarak kullanılan ÜRE, 20.20.0 ve Çay Gübrelerinde % 30’a varan indirim yapılmıştır. Buna göre ÜRE gübresi 9.200 TL, 20.20.0 gübresi 6.100 TL ve Çay Gübresi ise 7.500 TL fiyatla Tarım Kredi Kooperatiflerinde satılmaya başlanmıştır.

CAN GÜBRESİ, AMONYUM SÜLFAT VE NİTRO-POWER GÜBREDE DE YÜZDE 30'A VARAN İNDİRİME GİDİLDİ

Söz konusu indirimlere ilave olarak 17 Şubat 2022 Perşembe günü itibarıyla da CAN gübresi, Amonyum Sülfat ve Nitro-Power gübrelerinde % 30’a varan oranlarda indirime gidilmiştir. Yapılan indirim doğrultusunda üreticilerimiz CAN gübresini 6.150 TL, Amonyum Sülfat gübresini 6.800 TL ve Nitro-Power gübresini ise 8.200 TL fiyatla Kooperatiflerimizden temin edebileceklerdir.

YEM FİYATLARINDA DA YÜZDE 12 İNDİRİM YAPILACAK

Ayrıca kimyevi gübrelerin yanı sıra hayvansal üretim faaliyetinde bulunan üreticilerimizi desteklemek ve girdi maliyetlerini düşürmek amacıyla 17 Şubat 2022 Perşembe günü itibarıyla karma hayvan yemlerinde de % 12 indirim yapılmıştır.