TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 7 Temmuz 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Fahrettin Poyraz, Koronavirüs (Kovid-19)’le mücadele kapsamında tarımsal üretimin kesintiye uğramaması ve ortakların yaşayabileceği sorunlara karşı bir dizi tedbir aldıklarını kaydetti. Poyraz, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Dünya genelinde görülen ve ülkemizde de etkili olan yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınının piyasalara olumsuz etkilerini azaltmak için açıklanan sosyoekonomik önlemler paketi (Ekonomik İstikrar Kalkanı) kapsamında gerekli çalışmaları başlattık. Ortaklarımızın mevcut durumdan olumsuz etkilenmelerinin önüne geçmek için gerekli tedbirleri aldık. Bu kapsamda;

30.04.2020 tarihine kadar yurt genelinde yürütülmekte olan tüm icra ve iflas takipleri durdurulmuş olup, bu çerçevede yeni takip işlemleri yapılmayacak, ihtiyati haciz kararları icra edilmeyecek. Kredi ödemelerindeki gecikmelere esneklik tanınarak, gecikmeye giren krediler, takip hesaplarına aktarılmadan önce 90 gün yerine 180 gün beklenecek.

Çiftçilerimizin kredi borçları sebebiyle Risk Merkezi’ndeki siciline mücbir sebep notu düşülmesi sağlanacak.Vadesi Nisan ve Mayıs aylarında dolacak olan kredilerin anapara ve faiz tutarları 2 ay süreyle faizsiz olarak ertelenecek.” Diğer yandan 65 yaş ve üstü ortakların, ihtiyaçlarının ortağı oldukları kooperatifleri telefonla arayarak bildirebileceklerini açıklandı.

Çiftçinin tarlasını bereketlendirecek yağışlar geliyor! Çiftçinin tarlasını bereketlendirecek yağışlar geliyor!