ÖZEL HABER / Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşu Tarım Kredi Kooperatifleri, çamaşır suyu işine girdi! Konya’da özel bir firmaya yaptırılan binlerce koli çamaşır suyu, bölge müdürlerinin baskısı ile zorunlu olarak kooperatiflere talepte bulunduruluyor. Kooperatifler de bölge müdürlerinin baskısı ile aldıkları koli koli çamaşır sularını çiftçi ortaklarına satacak. 

Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşu ile ilgili gün geçmiyor ki yeni bir skandal ortaya çıkmasın. Çiftçi ortakların üretimlerini sürdürebilmeleri için asıl görevi tohum, fide, gübre, mazot, ilaç gibi temel girdilerini uygun fiyatlarla karşılamak olan Tarım Kredi Kooperatifleri, faaliyet alanı ile ve ülkenin tarımsal üretimiyle hiçbir alakası olmayan çamaşır suyu işine girmesi dikkat çekti. 

KONYA'DA ÖZEL BİR FİRMAYA BİNLERCE KOLİ ÇAMAŞIR SUYU ÜRETTİRİLDİ!

Konya’da özel bir firmaya binlerce koli çamaşır suyu ürettiren Tarım Kredi Kooperatifleri, özel firmaya ürettirilen çamaşır sularını da bölge müdürlerinin baskıları ile kooperatiflere zorunlu talep oluşturularak sattırılıyor. Kooperatif müdürleri duruma tepki gösterirken, çaresiz bölge müdürlerinin isteğine boyun eğerek koli koli çamaşır suyu talebinde bulunuyorlar. Kooperatifler, bölge müdürlerinin zorlamasıyla aldıkları koli koli çamaşır sularını çiftçi ortaklarına satacaklar.

GIDA ENFLASYONUNA ÇAMAŞIR SUYU FORMÜLÜ ELEŞTİRİLERİNE NEDEN OLDU!

Tarımsal üretimle hiçbir alakası olmayan ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin de asıl faaliyet alanı içinde bulunmamasına rağmen binlerce koli çamaşır suyu yaptırılması, ‘Gıda enflasyonuna çamaşır suyu formülü’ eleştirilerini gündeme getirdi. Tarım Kredi Kooperatiflerinin, Konya’da özel bir firmaya yaptırılan çamaşır suyunun karşılığında ne kadar para ödendiği bilinmezken, tepkilerin önüne geçmek için kooperatif müdürlerine 'çok uygun fiyata yaptırıldığının' belirtilmesi yaşanan garabeti gözler önüne serdi. 

İDDİALARA GÖRE MARKETLER İÇİN ÜRETTİRİLDİ ANCAK YÜKLÜ MİKTARDA ÜRETTİRİLDİĞİ İÇİN ELDE KALDI!

İddialara göre, söz konusu çamaşır sularının Tarım Kredi Marketler’de satılmak için yaptırıldığı ancak yüklü miktarda alım yapıldığı için Türkiye genelindeki kooperatiflere de zorunlu talep oluşturularak satıldığı kaydediliyor.

KOOPERATİF MÜDÜRLERİ ARASINDA ESPRİ KONUSU OLDU!

Kooperatif müdürleri bu duruma tepki gösterirken, bazı kooperatif müdürleri arasında da ‘Borç yapılandırmasına gelen ortaklarımıza promosyon olarak çamaşır suyu veririz artık!’ diyerek espri konusu oldu.