ÖZEL HABER / Afyonkarahisar’ın Başmakçı ilçesinde Tarım Kredi ortağı Mehmet Ersöz’ün Başmakçı Tarım Kredi Kooperatifinden aldığı kömür torbalarının eksik çıkması, büyük bir mağduriyeti ortaya çıkardı. Normalde kilo üzerinden satılması gereken kömürlerin torba ile satılması, çiftçi ortakların aldatılmasını gündeme getirirken, Kütahya Bölge Müdürü Serhat Özübek'in de asli görevini yapmadığını ortaya çıkardı.

TARIM KREDİ'DEN KÖMÜR ALDI MAĞDUR OLDU 

Tarım Kredi ortağı Mehmet Ersöz, Başmakçı Tarım Kredi Kooperatiflerinden 6 ton kömür alıyor. Kömürler tonaj olarak tartılıp verilmesi gerekirken, 25 kg’lık torbalar baz alınarak 240 torba kömür veriliyor. Kendisine teslim edilen kömür torbalarını tarttığında, torbaların 25 kg’dan az geldiğini gören Ersöz, yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için Tüketici Hakem Heyetine başvuruyor. Türetici Hakem Heyetinin devreye girmesiyle Başmakçı Tarım Kredi Kooperatifi müdürü, ‘gelsin anlaşalım’ diyor. Bunun üzerine Ersöz’e eksik gelen tonajdan dolayı 25 torba daha kömür verilmesi gerekirken sadece 10 torba kömür veriliyor. 

TONDA 5-6 TORBA KÖMÜR KİMİN CEBİNE GİDİYOR?

Yaşadığı mağduriyeti Tarımdan Haber’e anlatan Ersöz, kendisinin açıkça mağdur edilmesine rağmen hakkının tam olarak verilmediğini belirterek, “Tonda 5-6 torba kömür kimin cebine gidiyor?” diye sordu. 

EKSİK TORBA İLE KÖMÜR SATIYORLAR

Diğer yandan alınan bilgilere göre kömür satışlarının kesinlikle torba olarak değil kilo ile satılması gerektiği ve torbaların üzerinde de bu uyarının özellikle belirtildiği kaydedilirken, kooperatif müdürlerinin Başmakçı örneğinde olduğu gibi torba ile satarak çiftçi ortaklarını mağdur etmeleri tepkiyle karşılandı. 

KÜTAHYA BÖLGE MÜDÜRÜ ASLİ GÖREVİNİ BIRAKARAK ÜZERİNE VAZİFE OLMAYAN İŞLERLE UĞRAŞIYOR!

Başmakçı Tarım Kredi Kooperatifinde yaşanan kömür skandalı, bazı Bölge Müdürlerinin asli görevlerini bir tarafa bırakarak üzerlerine vazife olmayan işlerle uğraştıklarını da ortaya çıkardı. Afyonkarahisar Tarım Kredi Kooperatifi, Kütahya Bölge Birliğine bağlı iken, Kütahya Bölge Birliğine bağlı kooperatifler ise yetki aşımı yaparak, Merkez Birliğine yaranmak için Tarımdan Haber’e yönelik suç duyurusunda bulunmuşlardı. Başmakçı Tarım Kredi Kooperatifinde yaşanan kömür skandalı, Kütahya Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürü Serhat Özübek’in, tarım kredi ortaklarının sorunlarıyla ilgilenmek yerine üzerine vazife olmayan işlerle uğraşması, kooperatiflerin nasıl yönetildiğini ve kimlere hizmet ettiklerini de acı bir şekilde gözler önüne serdi.