Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatifleri, 3 yıldır hukuksuz bir şekilde yönetilirken, bu hukuksuzluğu ortaya çıkarmamızdan dolayı belli hakimlikler üzerinden aldırılan erişim engeli kararlarıyla susturulmaya çalışılıyoruz.

4 AYDA 3 KARARLA 135 HABERİMİZE TOPLU HALDE ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ!

Kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine 7 Temmuz’da 65 haberimize, 14 Ağustos’ta ise 55 haberimize toplu halde erişim engeli getirilirken, 4 Kasım’da alınan yeni bir kararla 15 haberimize daha erişim engeli getirildi. Son kararla birlikte 4 ayda çiftçi ve ülke tarımını yakından ilgilendiren konularla ilgili yaptığımız toplam 135 haberimize Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine erişim engeli getirilmiş oldu.

BASIN TARİHİNE KARA BİR LEKE OLARAK GEÇECEK!

Tamamen çiftçinin hak ve menfaatlerini korumaya yönelik yapılan ve kamuyu doğrudan ilgilendiren somut bilgi ve belgelere dayalı haberlerin, hiçbir somut gerekçe gösterilmeden sadece ‘kişilik haklarının ihlal edildiği’ gerekçe gösterilerek belli Sulh Ceza Hakimlikleri üzerinden toplu halde erişim engel getirilmesi, basın tarihine kara bir leke olarak geçecek. 

MERKEZ BİRLİĞİ ANKARA’DA OLMASINA RAĞMEN İSTANBUL’DAKİ SULH CEZA HAKİMLİĞİNE BAŞVURDULAR! 

Daha önce yapılan iki ayrı başvuruda 120 habere aynı hakimlik üzerinden (Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği) erişim engeli kararı aldıran Tarım Kredi Kooperatifleri, üçüncü başvurusunu Merkez Birliği Ankara’da olmasına rağmen İstanbul’daki Sulh Ceza Hakimliğine yapması dikkat çekti. Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği, Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine 4 Kasım’da aldığı kararla Tarımdan Haber’de yayınlanan ve hepsi güncel, kamuyu ilgilendiren 15 habere, kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle erişimin engellenmesi kararı verdi. 

3 YILDIR HUKUKSUZ BİR ŞEKİLDE GÖREV YAPIYOR!

Tarım Kredi Kooperatiflerine hukuksuz bir şekilde atandığı ortaya çıkan ve 3 yıldır bu görevini hukuksuz bir şekilde yürüten Fahrettin Poyraz’ın Genel Müdürlük yaptığı Tarım Kredi Kooperatiflerinin belli hakimlikler üzerinden aldırdığı hukuksuz erişim engeli kararlarıyla, bir taraftan Tarımdan Haber’e baskı kurmaya çalışırken, diğer taraftan çiftçi kuruluşunda yaşanan hukuksuzluğun üstünün örtülmeye çalışılması dikkat çekiyor. 

TARIM KREDİ BÜYÜK BİR HUKUKSUZLUĞUN İÇİNE SÜRÜKLENDİ! 

Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşu üç yıldır büyük bir hukuksuzluğun içine sürüklenirken, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetim Kurulu’nun buradaki hukuksuzluğu bildikleri halde bu hukuksuzluğa karşı hiçbir şekilde teftiş ve denetim mekanizmasını harekete geçirmemeleri dikkat çekiyor. 

HUKUKSUZ ERİŞİM ENGELİ KARARLARIYLA TARIMDAN HABER’İ SUSTURACAKLARINI ZANNEDİYORLAR! 

Hukuku kendi çıkarları için kullanmaktan çekinmeyen bu zihniyet, sözde hukuksuz erişim engeli kararlarıyla Tarımdan Haber’i susturacaklarını ve bu yolla şaibeli kararlarını ifşa ettiğimiz haberlerin önüne geçeceklerini zannediyorlar. 

BELLİ HAKİMLİKLER ÜZERİNDEN ALINAN HUKUKSUZ KARARLAR YÜCE TÜRK ADALETİNDEN GERİ DÖNECEK!

Belli hakimlikler üzerinden alınan hukuksuz erişim engeli kararlarına karşı her türlü hukuki mücadelemizi sürdürürken, bu hukuksuz kararların yüce Türk adaletinden geri döneceğine hiç şüphemiz yok. Bugün oturdukları koltuktan aldıkları güç ile kendilerini güçlü zannedenler, bizim haklılığımız teyit edildiğinde kendilerinin de gerçek niyetleri ortaya çıkacaktır. 

HANGİ HABERLERİMİZE ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ? 

Tarım Kredi Kooperatiflerinin yaptığı başvuru ile Bakırköy 6. Sulh Ceza Hakimliği Tarımdan Haber’de yayınlanan 15 habere kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle erişim engeli getirilirken, erişim engeli getirilen haberler ise dikkat çekti.

HUKUKSUZ KARARLARA KARŞI ANAYASA MAHKEMESİNE YAPTIĞIMIZ BAŞVURUNUN HABERİNDEN BİLE RAHATSIZ OLDULAR!

Daha önceki erişim engeli kararlarının hukuksuzluğuna dikkat çeken basın meslek örgütlerinin değerlendirme haberleri, erişim engeli kararlarına karşı Anayasa Mahkemesine yaptığımız başvuru haberi, TARKİM’de yolsuzluk iddiaları ile genel müdürün görevden alındığına yönelik haber, TAREKS Hayvancılık’ın Boğazlıyan’daki çiftliğinde yaşanan brusella skandalına yönelik haberler, Tarım Kredi Markete atanan ve daha sonra görevden alınan tağşişli genel müdürle ile yapılan haberler ile çiftçinin 2018 ve 2019 yıllarında uygulanan yüksek faize karşı gösterdikleri tepkileri içeren haberlere erişim engeli getirildi. Söz konusu bu haberlerin hepsi somut ve güncel bir gelişmeye dayalı ve çiftçiyi, kamuyu doğrudan ilgilendiren haberler olmasına rağmen erişim engeli getirilmesi manidar bulundu.