ÖZEL HABER / Çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatifleri, sosyal medya hesaplarını çiftçiye kapattı! Sosyal medyada hukuksuz genel müdürün PR çalışmasını yapmak için geçtiğimiz yıl Kırgızistan’dan bu işin eğitimini almış bir personel yüksek maaş ve yüksek nitelikli cihaz ve ekipmanla birlikte göreve başlatılırken, bölge birlikleri, birim kooperatifleri ve iştiraklerde bütün çalışanlara da Tarım Kredi’nin ve Poyraz’ın paylaşımlarına sosyal medya hesaplarından beğeni ve paylaşım desteği verilmesi yönünde talimat verilmişti. Fecebook, Twitter ve İnstagram gibi sosyal medya hesaplarında paylaşımların yüksek gösterilerek algı çalışması yapılırken, tüm sosyal medya hesaplarında yorumların çiftçiye kapatılması ise dikkat çekiyor. 

HUKUKSUZ GENEL MÜDÜR ÇİFTÇİNİN TEPKİSİNİ GİZLEMEK İSTİYOR! 

Sosyal medya hesaplarında güçlü görünmek için ciddi bir yatırım yapılırken, diğer taraftan yorumlar kısmının çiftçiye kapatılması çiftçi kuruluşunda yaşanan çelişkiyi gözler önüne seriyor. 

ÇİFTÇİ SAHADA KAN AĞLIYOR! 

Uygulanan kredi politikası başta olmak üzere çiftçi sahada kan ağlarken, 3 yıldır görevde bulunan Poyraz’ın çiftçinin hiçbir yarasına merhem olacak bir politika ortaya koyamaması çiftçi kuruluşuna karşı tepkileri de artırıyor. Tarım Kredi Kooperatiflerinin faaliyet raporlarına yansıyan aktif ortak sayısındaki düşüşte çiftçinin sahada yaşadığı sıkıntıyı gözler önüne seriyor. Fahrettin Poyraz’ın göreve başladığı 2017 yılında Tarım Kredi Kooperatiflerinin aktif ortak sayısı 422 bin 526 iken, bu sayı her yıl azalarak 2020 yılında 364 bin 238’e kadar düştü. Yani Poyraz döneminde 58 bin çiftçi ortağı Tarım Kredi Kooperatiflerini bıraktı. 

YORUM YAPTIRMAYARAK TERSTEN ALGI ÇALIŞMASI YAPILIYOR!

Sahada çiftinin Tarım Kredi Kooperatiflerine tepkisi giderek artarken, bu tepkinin sosyal medya hesaplarına yansımaması için Tarım Kredi Kooperatiflerinin Facebook, Twitter ve İnstagram hesaplarında yorumlar kısmı kapatıldı. Yorumlar kısmı kapatıldığı için Tarım Kredi ortakları bu paylaşımların altına hiçbir şekilde yorum yapamıyorlar. Hiç kimse yorum yapamadığı için de sanki hukuksuz genel müdüre ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin uygulamalarına kimsenin tepkisi yokmuş gibi gösterilerek tersten bir algı çalışmasının yapılması dikkat çekiyor. 

ÇALIŞANLARA TALİMATLA BEĞENİ VE PAYLAŞIM YAPTIRIYORLAR YORUMLARI DA ÇİFTÇİYE KAPATTILAR!

Bölge birlikleri, birim kooperatifleri ve iştirak çalışanlarına talimatla sosyal medya hesaplarından beğeni ve paylaşım yaptırılırken, yorumların çiftçiye kapatılması Tarım Kredi Kooperatiflerindeki mevcut yönetimin yönetim anlayışını da gözler önüne seriyor. 

HUKUKSUZ ERİŞİM ENGELİ KARARLARINDAN SONRA ŞİMDİ DE ÇİFTÇİYE SANSÜR! 

Diğer yandan Tarımdan Haber'in geçtiğimiz yıl 13 Temmuz'da yayınladığı, 'Tarım Kredi'den büyük sosyal medya organizasyonu' başlıklı habere de Tarım Kredi Kooperatiflerinin talebi üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından hukuksuz bir şekilde erişim engeli getirilmişti. Fahrettin Poyraz'ın hukuksuz bir şekilde genel müdürlük yaptığı Tarım Kredi Kooperatiflerinde, Tarımdan Haber'in haberlerine hukuksuz bir şekilde erişim engeli kararları aldırılarak, çiftçi kuruluşunda yaşanan hukuksuzluk ve şaibeli iş ve işlemlerin üstü örtülürken, sosyal medya hesapları da yorumlara kapatılarak çiftçinin tepkisi sansürleniyor.