Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatiflerinde yaşanan hukuksuzlukta mızrak çuvala sığmıyor. Çiftçi ortakları, uygulanan yanlış politikalardan dolayı kan ağlarken, aylık 180 bin lira gelirle büyük bir servet elde eden hukuksuz genel müdür Fahrettin Poyraz’ın Milli Gazete’ye yönelik adalet sistemini baskı ve tehdit altına alma girişimi elinde patladı. 

Milli Gazete’nin belgeli haberleri karşısında köşeye sıkışan Poyraz, gazetenin üst yönetimine yönelik ağır hakaret ve iftiralarla suç duyurusunda bulunarak kendisiyle ilgili gerçekleri bertaraf etmeye çalışırken yakayı ele verdi. Milli Gazete üst yönetimine yönelik açılan suç duyurusunda Milli Gazete’yi FETÖ taktiği haber yapmakla itham eden Poyraz’ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığını bile yalan beyanla yanıltmaya çalışması, Tarım Kredi Kooperatifleri gibi Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşunun kimler tarafından nasıl yönetildiğini gözler önüne serdi. 

POYRAZ MİLLİ GAZETE ÜST YÖNETİMİNE YÖNELİK YAPTIĞI SUÇ DUYURUSUNDA AĞIR HAKARET VE İFTİRALARDA BULUNDU!

POYRAZ HER İKİ TARAFTA KAYBETTİ! 

Milli Gazete’nin üst yönetimine yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda Başsavcılığın Poyraz’ı kaleye bile almaması dikkat çekti. Başsavcılık Milli Gazete üst yönetiminin ifadesine bile başvurmadan suç duyurusunu reddederken, Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliğine yapılan itirazı da kaybettiler. Milli Gazete lehine karar kesinleşirken, bu iki karar, Milli Gazete’nin haklılığını ortaya koyarken, Poyraz’ın hukuksuzluğu konusunda da önemli bir delil niteli taşıyacak. 



HUKUKSUZLUĞU BELGELERLE SABİT İKEN NEDEN BİR İNCELEME YAPILAMIYOR? 

Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşu 3.5 yıldır hukuksuz bir şekilde yönetilerek kuruma ileride telafisi mümkün olmayan zararlar verilirken, bu hukuksuzluk karşısında hiçbir soruşturma ve incelemenin yapılmaması ise dikkat çekiyor. 2017 yılında hukuksuz atama dönemin yönetim kurulu başkanı Selahattin Külcü tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bile gizlenirken, yine Cumhurbaşkanlığı makamı kullanılarak Poyraz hakkında hukuki bir soruşturma ve incelemenin yapılmasının engellendiği kaydediliyor. 

GEÇMİŞTEKİ FOTAĞRAFLARI NİYETİNİ ORTAYA KOYDU 

Geçmişte FETÖ’nün en mahrem kurumlarından olan KİMSE YOK MU’nun yeleğini giyerek, örgütün kıta imamlarıyla rahat görüşebilecek kadar onlarla gönül birlikteliği olan Poyraz’ın bugün FETÖ taktiği ile haber yapıldığı gerekçesiyle Milli Gazete üstünde zan oluşturarak yafta vurmaya çalışması yaşanan samimiyetsizliği gözler önüne serdi. 

Fahrettin Poyraz, geçmişte FETÖ'nün Afrika'daki bir okul inşaatı sahasında şantiye şefi gibi poz vermişti. 

Poyraz yine geçmişte FETÖ'nün en mahrem kurumlarından olan Kimse Yok Mu derneğinin yeleğini giyecek yardım faaliyetlerine katılmıştı. 

ÇİFTÇİ TARIM KREDİ'Yİ TERK EDİYOR

Hukuksuz genel müdür aylık yüksek geliri ile servetine servet katarken, çiftçi ortakları da Tarım Kredi Kooperatiflerini terk ediyor. Poyraz’ın görev yaptığı 3 yılda Tarım Kredi Kooperatiflerinin aktif ortak sayısı her yıl düşerken, son 3 yılda aktif ortak sayısı 422 binden 364 bine düştü. 

RAZİ’DEN ALDIĞI AYLIK 7 BİN EURO HUZUR HAKKI ÜCRETİNİ KAMUOYUNDAN SAKLAMIŞTI! 

Poyraz, Tarım Kredi Kooperatiflerinde maaşının dışında sadece GÜBRETAŞ’tan huzur hakkı ücretini aldığını açıklarken, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve İran’daki RAZİ şirketinden aldığı huzur hakkı ücretlerini kamuoyundan saklamıştı. GÜBRETAŞ’ın İran’daki ortağı olduğu RAZİ şirketinden aylık 7 bin Euro huzur hakkı ücreti alan Poyraz, maaş, ikramiye, teşvik pirimi ve huzur hakkı ücretleriyle birlikte aylık geliri 180 bin lirayı buluyor. Çiftçi ortakları uygulanan yüksek faizden ve yanlış politikalardan dolayı çiftçi kuruluşunu terk ederken, hukuksuz genel müdürün her ay servetine servet katması, tarım sektöründe yaşanan çelişkiyi gözler önüne koyuyor. 

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre başlıklar halinde adalet onaylı müfteri! 

HUKUKSUZ GENEL MÜDÜRDEN MİLLİ GAZETE’NİN ÜST YÖNETİMİNE MAKSATLI SUÇ DUYURUSU!

Fahrettin Poyraz, kendisinin hukuksuz atanmasıyla ilgili yapılan ‘Tarım Kredi Kooperatiflerinde İnceleme Rafa Kalktı’ başlıklı haberde hakaret ve iftira suçu işlendiği gerekçesiyle kamu davası açılması talebi ile Milli Gazete Genel Müdürü Ömer Yüksel Özek, Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Yazı İşleri Müdürü Ercan Özcan, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Adnan Öksüz ve muhabir Sadettin İnan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

SUÇ DUYURUSUNDAKİ AĞIR HAKARET VE İFTİRALAR DİKKAT ÇEKTİ! 

Suç duyurusunda, Poyraz’ın kamu yararına hizmet eden, ekonomik ve stratejik olarak Türkiye’nin en önemli kurumlarından birisinin Genel Müdürlüğünü yaptığı belirtilerek hukuk düzeninin kendisinin saygınlığını koruması gerektiği aksi takdirde ulusal çıkarlara zarar vermeyi amaçlayan ve milli menfaatlere aykırı davranışlarda bulunacak kötü niyetli kişileri cesaretlendireceği kaydedilerek Milli Gazete üst yönetimi hakkında şu ağır hakaret ve iftiralarda bulunuldu: “Haberciliği yönetici görevden almak veya yönetici göreve getirmek amacıyla yapan, bu şekilde maddi menfaat temin eden, yıldırma ve sindirme politikaları ile geçmişte ülkemize ve milletimize ihanet eden bir kısım odakların taktiklerini hatırlatan bu ve benzeri haberlerin hukuk düzeni tarafından korunmaması gerekir” 

BAŞSAVCILIK MAKSATLI SUÇ DUYURUSUNU KALEYE BİLE ALMADI

Poyraz, maksatlı suç duyurusu ile haksız, mesnetsiz ve dayanaksız iftiralarla Milli Gazete’ye yönelik adalet sistemini tehdit ve baskı altına almaya çalışırken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ağır iddialarla suçlanan Milli Gazete üst yönetiminin ifadesini bile almaya gerek görmeden Poyraz’ın suç duyurusunu reddetti. Başsavcılığın tarafların ifadesini bile almadan suç duyurusunu reddetmesi, Poyraz’ın suç duyurusundaki kötü niyetini ortaya koyarken, müfteriliği de adalet tarafından belgelenmiş oldu.  

BAŞSAVCILIĞIN KARARINA İTİRAZ ETTİ AMA MAHKEMEDEN DE ELİ BOŞ DÖNDÜ!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Milli Gazete’ye yönelik maksatlı ve mesnetsiz iftiralar karşısında verdiği takipsizlik kararını kendisine yediremeyen Poyraz, bu sefer Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliğine itiraz etti. Ancak Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği de itiraz dilekçesinde Poyraz’ın avukatının sunduğu gerekçeleri haklı görmeyerek yapılan itirazı da reddetti. Böylelikle kamu davası açılması talebiyle yapılan maksatlı suç duyurusunda karar Milli Gazete’nin lehine kesinleşmiş oldu. 

BAŞSAVCILIĞIN VE MAHKEMENİN VERDİĞİ KARARLA POYRAZ KÖŞEYE SIKIŞTI!  

Fahrettin Poyraz’ın hukuksuz atanmasına yönelik yapılan ‘Tarım Kredi Kooperatiflerinde inceleme rafa kalktı’ başlıklı haberde hakaret ve iftira suçu işlendiği gerekçesiyle kamu davası açılması talebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunun reddedilmesi ve ardından Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliğine yapılan itirazın da reddedilmesi, Milli Gazete’nin söz konusu haberdeki haklılığını ortaya koyarken, Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşunda 3.5 yıldır hukuksuz bir şekilde görev yapan Poyraz’ı da köşeye sıkıştırmış oldu. 

BAŞSAVCILIKTAN POYRAZ’A MANİDAR ÖNERİ: HABER YALANSA TAZMİNAT DAVASI AÇ! 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı ile köşeye sıkışan Poyraz’a, Başsavcılığın manidar bir öneride bulunması da dikkat çekti. Başsavcılığın kovuşturmaya yer olmadığına dair kararında, Poyraz’ın kendisiyle ilgili yalan haber yapıldığını düşünüyorsa Milli Gazeteye yönelik tazminat davası açması istendi. Ancak Poyraz, kendisinin hukuksuz atamasını ortaya çıkaran 26 Şubat 2020 tarihli ‘1 Milyon 100 Bin Çiftçiye Hukuksuz Atama’ başlıklı haberimizle ilgili belli hakimlikler üzerinde erişim engeli ve tekzip kararı aldırmasına rağmen, nedense söz konusu haberimizle ilgili yalan haber yapıldığı iddiasıyla tazminat davası açamamıştı. Çünkü Poyraz’ın yalan haber yapıldığı iddiasıyla tazminat davası açması durumunda çiftçi kuruluşunda yaşanan bütün hukuksuzluklar mahkeme kayıtlarına girerek, Poyraz’ın görevden alınmasını ve bugüne kadar kurumdan aldığı bütün ücretlerin geri ödenmesini gündeme getirecek. İşte bundan çekindiği için Poyraz, Milli Gazete’ye yönelik yalan haber yapıldığı iddiasıyla tazminat davası açamıyor. 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNAN AVUKAT DİKKAT ÇEKTİ! 

Poyraz, kendi adına yaptığı suç duyurusunu, parası Tarım Kredi Holding tarafından ödenen hukuk bürosunun avukatı aracılığıyla yapması da dikkat çekti. Bilindiği üzere Milli Gazete’nin haberlerine yönelik sözde hukuk mücadelesi vermesi için ücreti Tarım Kredi Holding tarafından ödenmek üzere AKP Karaman eski Milletvekili Mevlüt Akgün’ün ortağı olduğu bir hukuk bürosu ile anlaşma yapıldığı ve bu hukuk bürosuna da aylık net 30 bin lira gibi kıyak bir ücretin ödendiği ortaya çıkmıştı. Poyraz’ın kendi adına yaptığı suç duyurusunu kendi avukatı aracılığıyla değil de bu hukuk bürosunun avukatı aracılığıyla yapması, çiftçi kuruluşunun imkanlarının Fahrettin Poyraz tarafından nasıl kendi çıkar ve menfaatine kullanılarak zarara uğratıldığını da gözler önüne seriyor. 

YALAN BEYANLA BAŞSAVCILIK YANILTILMAYA ÇALIŞILDI  

Diğer yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda kendisinin hukuksuz atanmasıyla ilgili gerçeklerin de Başsavcılıktan saklanarak adalet sisteminin yanıltılmaya çalışılması Poyraz’ın gerçek niyetini de gözler önüne serdi. Suç duyurusunda İnsan Kaynakları Yönetmeliğinde Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcılarının atanmasında emeklilik şartının bulunmadığı yönünde doğrudan yalan beyanda bulunularak Başsavcılığın yanıltılmaya çalışılması manidar karşılandı. Bilindiği üzere 2019 yılında kişiye özel yönetmelik değişikliği ile atamalarda emeklilikten muafiyet sadece Genel Müdüre getirilirken, bu muafiyet Genel Müdür Yardımcılarına getirilmemişti. Cumhuriyet Başsavcılıkları ile mahkemelerin doğru bilgi verilmeyerek yanıltılmaya çalışılması, Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşunun kimler tarafından nasıl yönetildiğini de gözler önüne seriyor. 

POYRAZ MİLLİ GAZETE’YE KARŞI AÇTIĞI DAVALARI KAZANDIĞINI İDDİA ETMİŞTİ! 

Poyraz, kendisinin yüksek maaşını gündeme getiren AKP eski milletvekili Mehmet Metiner’e sözde bu iddiaların doğru olmadığını ileri sürerek, bu konuyla ilgili Milli Gazete’ye açtığı davaları kazandığını ileri sürmüştü. Ancak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığın ve ardından Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliğinin verdiği kararlar ise Poyraz’ın kamuoyuna doğru bilgi vermeyerek yanılttığını da ortaya koydu. 

TARIM KREDİ’DE MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR! 

Bilindiği üzere Fahrettin Poyraz, 2017 Aralık ayında dönemin Merkez Birliği Yönetimi Kurulu kararı ile yönetmeliklere aykırı bir şekilde Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğüne atandığı ortaya çıkmıştı. Tarım Kredi Kooperatiflerinin 2019 yılında yapılan Genel Kurulunda, söz konusu yönetmelikte gizlice ve sadece Fahrettin Poyraz’a yönelik yapılan değişiklikte hukuksuz atamayı ele vermişti. Poyraz’ın ataması yönetmeliklere aykırı olmasına rağmen bu durum dönemin Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Külcü tarafından hem dönemin Tarım ve Orman Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’dan hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan saklanmıştı. Kendisinin hukuksuz atamasına göz yuman Selahattin Külcü ile Poyraz’ın daha sonra dünür olmaları da bu hukuksuz atamayı anlamlı hale getirmişti. 

TARIM BAKANLIĞININ HUKUKU İNCELEMESİ DEVRE DIŞI BIRAKILMIŞTI! 

Milli Gazete’de 26 Şubat 2020’de yayınlanan‘1 Milyon 100 Bin Çiftçiye Hukuksuz Atama’ manşet haberi üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı konuyla ilgili hukuki bir inceleme yapmak istese de bu girişim devre dışı bırakılmıştı. Bakanlığın Tarım Kredi Kooperatiflerindeki Denetim Kurulu üyesi Hasan Hüseyin Aydemir, Milli Gazete’nin manşet haberi üzerine konuyla ilgili hukuki incelemenin yapılarak kamuoyuna açıklama yapılacağını belirtmişti. Ancak incelemenin devre dışı bırakılmasından dolayı Bakanlık, konuyla ilgili kamuoyuna bir açıklama yapamamıştı. 

TARIM BAKANI HUKUKSUZ ATAMAYLA İLGİLİ SORU ÖNERGELERİNE BAKANLIĞIN HUKUKİ GÖRÜŞÜ İLE CEVAP VEREMEMİŞTİ  

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Poyraz’ın hukuksuz atamasıyla ilgili olarak TBMM Başkanlığına verilen soru önergelerine Bakanlığın hukuki görüşü yerine Tarım Kredi Kooperatiflerinden alınan kaçamak cevabi bilgilerle cevap vermesi de burada yaşanan çelişkiyi gözler önüne sermişti. 

İDDİALARA GÖRE CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMI KULLANILARAK HUKUKSUZ ATAMAYLA İLGİLİ BİR İŞLEM YAPILAMIYOR!

1581 sayılı Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri Kanununa göre hazırlanan Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği İnsan Kaynakları Yönetmeliğine göre, Poyraz’ın hukuksuz bir şekilde atandığı ve Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşunun 3.5 yıldır hukuksuz bir şekilde yönetildiği belgeleri ile ortada dururken, bu hukuksuzlukla ilgili hiçbir işlem yapılmaması manidar bulunuyor. İddialara göre, Cumhurbaşkanlığı makamı kullanılarak buradaki hukuksuzlukla ilgili bir işlem yapılması engelleniyor.