Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, ‘Çiftçiye 180 bin liralık genel müdür!’ manşet haberimiz tarım sektöründe büyük yankı uyandırırken, hukuksuz genel müdürün yakın çevresine trajikomik bir savunmada bulunduğu ortaya çıktı: “Herkes alıyor ben de alıyorum ne var bunda?”  

Tarım Kredi Kooperatiflerinde 3 yıldır hukuksuz bir şekilde görev yapan Genel Müdür Fahrettin Poyraz’ın kurumdan aldığı yüksek maaş, ikramiye ve teşvik priminin dışında iştiraklerden aldığı huzur hakkı ücretleriyle ilgili kamuoyunu yanılttığı ortaya çıkmıştı. GÜBRETAŞ’ın İran’da yüzde 48 ortağı olduğu RAZİ’den aldığı aylık 7 bin Euro huzur hakkı ücretini bugüne kadar kamuoyundan saklayan Fahrettin Poyraz, sadece GÜBRETAŞ’tan aylık 12 bin lira huzur hakkı ücreti aldığını açıklamıştı. 

RAZİ’DEN ALDIĞI 7 BİN EURO HUZUR HAKKI ÜCRETİ DEŞİFRE OLUNCA SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ! 

Milli Gazete’nin ‘Çiftçiye 180 bin liralık Genel Müdür!’ manşet haberi ile Genel Müdürün RAZİ’den aldığı aylık 7 bin Euro huzur hakkı ücreti deşifre olurken, Poyraz, bu haberin ardından büyük bir sessizliğe bürünmüştü. Konuyla ilgili kamuoyuna hiçbir açıklama yapamayan Poyraz’ın, gelen tepkiler üzerine yakın çevresine, “Herkes alıyor ben de alıyorum ne var bunda?” şeklinde bir savunmada bulunduğu ortaya çıktı. 

YİYİN EFENDİLER YİYİN...

Çiftçi, artan girdi maliyetleri ve yükselen kredi maliyetlerinden dolayı her geçen gün üretimi zorlaşırken, çiftçi iştirakinin başındaki hukuksuz genel müdür, her ay servetine servet katıyor. Milletvekilliği emekliliğinden 15 bin lira, Genel Müdürlükten 50 bin lira, 3 ayda bir 50 bin lira ikramiye, yılda bir ortalama 100 bin lira teşvik primi, Gübretaş’tan ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan aylık 12’şer bin lira huzur hakkı ücreti yetmemiş gibi, İran’da RAZİ şirketinden de aylık 7 bin Euro huzur hakkı ücreti! Yiyin efendiler yiyin…

HERKES ALIYOR BEN DE ALIYORUM NE VAR BUNDA? 

Poyraz’ın İran’daki RAZİ şirketinden aldığı aylık 7 bin Euro huzur hakkı ücretinin deşifre olmasıyla birlikte yakın çevresine, “Herkes alıyor ben de alıyorum ne var bunda?’ şeklinde bir savunmada bulunması Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşunda yaşanan çelişkiyi de gözler önüne serdi. Genel Müdürün, kurumdan aldığı yüksek maaş, ikramiye ve teşvik priminin yanında böylesine yüksek bir huzur hakkı ücretini almayı da kendisine hak olarak görüyorsa neden bunu bugüne kadar kamuoyundan sakladığı merak ediliyor. Bilindiği üzere Poyraz, 21 Haziran’da yaptığı açıklamada sadece GÜBRETAŞ’tan aylık 12 bin lira huzur hakkı ücreti aldığını ve yönetim kurulu başkanlığını yaptığı diğer iştiraklerin hiçbirinden huzur hakkı ücretini almadığını belirterek, kamuoyunu yanılttığı ortaya çıkmıştı. 

ÇİFTÇİ DEĞİL KENDİLERİ ZENGİNLEŞİYOR! 

Tarım Kredi Kooperatiflerinde özellikle 2018 ve 2019 yıllarında uygulanan yüksek faizden dolayı, Tarım Kredi ortağı çiftçiler büyük bir borç batağına sürüklenirken, Poyraz’ın hukuksuz bir şekilde çiftçi ortaklarının sırtından aylık servet değerinde bir gelir elde etmesi, çiftçi kuruluşunda yaşanan soygun düzenini de gözler önüne seriyor.

POYRAZ KAÇ YERDEN MAAŞ ALIYOR? 

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü olarak ortalama 50 bin lira maaş alan Poyraz, 3 ayda bir ikramiye ve yılda bir kere de 2 ile 3 maaş tutarında teşvik primi alıyor. Tarım Kredi’deki maaş, ikramiye ve teşvik priminin yanı sıra 3 iştirakten de huzur hakkı ücreti alıyor. GÜBRETAŞ ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan aylık 12’şer bin lira huzur hakkı ücreti alan Poyraz, GÜBRETAŞ’ın İran’da ortağı olduğu RAZİ’den ise aylık 7 bin Euro huzur hakkı ücreti alıyor. Bütün bu gelirlerinin dışında milletvekili emekliliğinden de aylık ortalama 15 bin lira emekli maaşı alıyor. Genel Müdürün, Tarım Kredi Kooperatiflerinde ve iştiraklerde kendisine tanımlanan yüksek harcama kartları, yolluk ve harcırahlar hariç, aylık geliri 180 bin lirayı buluyor.