İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi tarafından 2021 yılı Bitki Sağlığı Programı kapsamında 30 ilçe müdürlüğünde Bitki Sağlığı konularında çalışan teknik elemanların katılımıyla bir toplantı gerçekleşti. İl Müdürü Mustafa Özen'in başkanlığında gerçekleşen toplantıda Bitki Sağlığı ve 2021 yılı çalışmaları değerlendirilerek 2022 yılı planlaması yapıldı.

ZİRAAT MÜHENDİSLERİ KIYMETSİZ GİBİ GÖSTERİLSE DE BU ÜLKENİN BEKASI İÇİN KUTSAL GÖREV YAPIYORLAR

İl Müdürü Özen, sebze-meyve ve tarla bitkileri üretiminde öncü olan ilimizde sağlıklı, kaliteli ve verimli üretimde Bitki Sağlığı faaliyetlerinin çok önemli bir yere sahip olduğu vurguladı. Değişen iklim şartları ile ziraat mühendislerine görevlerinde büyük sorumluluk düştüğünü söyleyen Özen "Bizler tarımın temelinde var olan, bu işin gelecek kuşaklara taşınırken planlamasını yapması gereken kişileriz. Ülkemizde tarımın geldiği noktada konuşulan birçok konu, tarımı konuşan da birçok insan var. Ama tarımı bilen, planlayan ve doğru şekilde uygulayacak olan bizleriz. Şehirlerimiz büyüyor, günden güne genişliyor ve bu genişlediği alanlar ne yazık ki tarım arazilerimiz. Bugün ülkemizde dikey tarım gibi konular konuşuluyor. Ne yazık ki bunu konuşanlar bu şehirleri büyütenler, tarım arazilerimize göz dikenler. Bu tarım topraklarına sahip çıkmak bizim elimizde. Bizlere çok iş düşüyor. Ziraat Mühendisleri kıymetsiz gibi gösteriliyor olsa da bu ülkenin bekası için, güvenliği için görev yapan askerimiz polisimiz ne kadar kutsal görev yapıyorsa bir ziraat mühendisinin görevi de o kadar kutsaldır" dedi.

2021 yılı bitki sağlığı ve karantina çalışmalarının değerlendirildiği ve 2022 yılının il program teklifi oluşturulduğu toplantıda alınan İl bitki sağlığı program teklifleri, kararlar ve öneriler Tarım ve Orman Bakanlığı'na bildirilecek ve 2022 yılı İzmir planlaması oluşturulacak.