Yonca tohumu dağıtımı için düzenlenen törene Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Yalova Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Selçuk Yaman, Altınova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mesut Ünal, Fevziye Köyü Muhtarı Ahmet Necmi Yüksel, çiftçiler ve vatandaşlar katıldılar.

Törende mera arazilerinin hayvancılık için önemine vurgu yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar yapmış olduğu konuşmasında ; “Fevziye Köyü’nde 220 dekarlık mera alanı bulunmaktadır. Hâlihazırda 150 dekarlık alanda yonca, 20 dekarlık alanda fiğ ve 40 dekarlık alanda da silajlık mısır ekilişi yapılmaktadır. Bu da köydeki hayvan sayısı ile karşılaştırıldığında ihtiyacın çok altında kalmaktadır.  Bu kapsamda; yaklaşık 300 dekarlık alanda, 13 çiftçimiz ile Yem Bitkileri Projesi Yonca uygulanacaktır.

Bu projeye katılan çiftçilerimize ait 437 adet küçükbaş ve 56 adet de büyükbaş hayvan varlığı mevcuttur. Proje çerçevesinde 1200 kg Bilensoy-80 yonca tohumu dağıtımı gerçekleştirilecektir. Bilensoy-80 yonca tohumu çeşidi;  Bakanlığımıza bağlı Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü’nün tescil ettirdiği verimli bir yonca çeşidimizdir. Yeşil ot verimi diğer çeşitlerden %40 daha yüksek olup dekara ortalama 2.000 kg, kuru ot verimi 800-1000 kg dur. Yılda 4-5 biçim gerçekleştirilir. Diğer çeşitlere göre daha hızlı gelişen, biçim sayısı ve fazla kuraklığa da dayanıklı bir çeşidimizdir. Bu bağlamda; uygulamaya başladığımız Yem Bitkileri Projesinin, siz kıymetli üreticilerimize, ilimiz ve ülkemiz tarımına fayda sağlayacağına yürekten inanarak, kurumum ve mesai arkadaşlarımla birlikte sizlerle daha çok ve yenilikçi projelerle birlikte devam edeceğimizi belirtiyorum” dedi.

Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit ve İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel de projenin her zaman destekçisi olacaklarını ifade ederek, hazırlanan projenin diğer köylere de örnek teşkil ederek yaygınlaştırılmasını amaçlarını dile getirdiler. Konuşmaların ardından protokol mensupları tarafından projeden yararlanan çiftçilere yonca tohumları dağıtıldı.