İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Tarım Grubu üyelerini kabul etti. Gazete Demokrat'ın haberine göre, Kocaoğlu, kabul sırasında yaptığı konuşmada, “Türkiye gibi bir ülkenin tarım ve hayvancılığı ihmal edilirse, iki yakasının bir araya gelmeyeceği kesindir. İzmir kırsalında yaptığımız çalışmaları maalesef kendi ülkemiz anlamadı ama Avrupa'dan takdir gördük” şeklinde konuştu. Samimi bir oramda gerçekleşen ziyarette, Başkan Aziz Kocaoğlu'na veda eden üyeler duygusal anlar yaşadı.

AZİZ BABAMIZ OLDUNUZ

İzmir Tarım Grubu Başkanı Mahmut Eskiyörük, Başkan Aziz Kocaoğlu'nun tarıma verdiği öneme ve üreticiye verdiği desteklere vurgu yaparak, “Tarımda farkındalık yarattınız. Bu seçimde herkes tarımı konuşuyor. Uyguladığınız tarım politikaları Türkiye'ye ışık tutan, ivme kazandıran bir hale geldi. İzmir köylüsünün gönlüne girdiniz 'Aziz Babaları' oldunuz. Türkiye'deki çiftçilere kooperatifleşme modelini göstererek 'gidilecek yol bu yoldur' dediniz. İzmir böyle bir misyon üstlendi. Sadece tarım politikalarıyla da değil, duruşunuz, kişiliğiniz, dürüstlüğünüz ve adamlığınızla da her zaman bizim ağabeyimiz olarak kalacaksınız" dedi.

O HEYECAN TEKRAR CANLANDI

Tariş'in efsane başkanların Cahit Çetin, Mustafa Kemal Atatürk için namaz kılan babaannesinin seccadeyi koklayıp "vatan kokuyor" dediğini hatırlatarak, “Eskiden Sümerbank kumaşları vardı, yerliydi. Hepimizin gururuydu. O ve onun gibi yerli malı üretimler hepimizi heyecanlandırıyordu. Tam o heyecan kayboldu derken, siz bizdeki o heyecanı tekrar canlandırdınız. Çiftçiye kalıcı eser bıraktınız. Bunun geriye döndürülmesi, silinmesi mümkün değildir” şeklinde konuştu.

İzmir Tarım Grubu üyelerinin Başkan Kocaoğlu'na "sektöre yaptığı katkılar" nedeniyle sundukları şükran plaketinde de “İzmir'e umut, çocuklara gelecek, ülke tarımına destek oldunuz. Türk köylüsü sizi unutmayacak” yazıyordu.

TARIMDANHABER