Tarım ve Orman Bakan Yardımcılarına maaşları bağlanmadan huzur hakkı ücretleri bağlandı. 4 Bakan Yardımcısı daha Bakanlıkta görevine başlamadan Yüksek Komiserler Kurulu üyeliklerine atanmaları dikkat çekti. Bakan Yardımcıları için Yüksek Komiserler Kurulu üyeliği ek bir gelir kapısı olurken, at yarışları konusunda hiçbir bilgi ve tecrübesi olmayan kişilerin sadece huzur hakkı ücreti alması için kurul üyeliğine atanması geçmişten bugüne sürekli eleştiri konusu olmuştu. Gelinen noktada at ve at yarışları ile ilgili hiçbir bilgi ve tecrübesi olmayan Bakan Yardımcılarının sadece huzur hakkı ücreti için kurul üyeliklerine atanması Vahit Kirişçi döneminde de sistemin değişmeyeceğini gösteriyor. 

KARARNAMENİN YAYINLANDIĞI GÜN KURUL ÜYESİ OLDULAR

Yüksek Komiserler Kurulu Üyeleri Değiştirildi. Bakan Yardımcıları görevlerinin hemen ardından Yüksek Komiserler Kurulu üyeliklerinden de alındı. Akif Özkaldı (Başkan), Fatih Metin (Başkan Yardımcısı) Mehmet Hadi Tunç ve Ayşe Ayşin Işıkgece Yüksek Komiserler Kurulu üyeliğinden alınarak yerine Nihat Pakdil, Ebubekir Gizligider, İbrahim Yumaklı ve Veysel Tiryaki getirildi. Bakan Yardımcılarının atama kararnamelerinin yayınlandığı gün Yüksek Komiserler Kurulu üyeliklerine getirilmeleri ‘Nedir bu acele?’ tepkisine neden oldu.

BAKAN YARDIMCILIĞI KOLTUĞUNA OTURMADAN YÜKSEK KOMİSERLER KURULU ÜYELİKLERİNE ATANDILAR!

Yüksek Komiserler Kurulu Başkanı Nihat Pakdil olurken, Ebubekir Gizligider Başkan Yardımcısı oldu. İbrahim Yumaklı ile Veysel Tiryaki ise üye olarak kurula atandı. 

AYLIK 20 BİN LİRA HUZUR HAKKI ÜCRETİ ALACAKLAR!

Yüksek Komiserler Kurulu üyeliklerine atanan 4 Bakan Yardımcısı, maaşlarının dışında kurul üyeliğinden dolayı da aylık 20 bin lira huzur hakkı ücreti alacaklar. 

VAHİT KİRİŞÇİ İLE SİSTEMİN DEĞİŞMESİ BEKLENİYORDU

At yarışlarını yönetmek ve denetlemekle görevli olan Yüksek Komiserler Kurulu üyeliklerine tercihen at yarışları konusunda bilgi ve tecrübe sahibi olanların atanması gerekiyor. Ancak bugüne kadar liyakate önem verilmezken, Bakan Yardımcılarının ve Bakanların yakın çevresindeki isimlerin ekstradan huzur hakkı ücreti aldıkları bir yer olmuştu. Vahit Kirişçi ile birlikte sistemin değişmesi bekleniyordu ancak yapılan atamalarla durumun öyle olmayacağı anlaşıldı.