Yunanistan'ın Selanik kentinde düzenlenen Balkanların en büyük Tarım Fuarı olan Agrotica Tarım Fuarına, Yunanlı çiftçilerin eylemi damgasını vurdu. Ülke genelinde otoyollara çektikleri traktörleri ile eylem yapan Yunalı çiftçilerin, fuar önünde yapacakları protesto eylemi nedeni ile fuarın resmi açılışı yapılamadı.

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'nın memleketi Kastamonu'da CHP'nin oyu yüzde 31 arttı! Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'nın memleketi Kastamonu'da CHP'nin oyu yüzde 31 arttı!

EDİRNE TİCARET BORSASI ÇIKARMA YAPTI

Yunanlı çiftçiler eylem yaparken, Edirne Ticaret Borsası üyeleri 132 kişi ile fuara çıkarma yaptı. Fuarın çok önemli olduğunu ve tarım alanındaki yeniliklerin takibi açısından buraya geldiklerini belirten Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, “Bizim asli görevlerimizden bir tanesi üyelerimizi tarım alanındaki son teknolojik gelişmelerden haberdar etmek, üyelerimizin bunlardan faydalanmasını sağlamaktır. Bu nedenle isteyen üyelerimizi buraya getirdik ve çok faydalı olduğuna inanıyorum. Tarım alanında son gelişmeler, ekipmanlar ve teknolojik ürünleri görme şansını elde ettik. Bununla birlikte bugün Ulu Önder Atatürk'ün evini ziyaret edeceğiz” dedi.

Bu tür gezilerin üretici için çok faydalı olduğunu belirten Ticaret Borsası üyeleri, “Bilgi dağarcığımızın gelişmesi ve son yenilikleri görme açısından fuar çok faydalı olmuştur” dediler.

Kaynak: Kerim YURK/Selanik / Edirnehaber.org