ÖZEL HABER

Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi olmamasına rağmen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2016 bütçe görüşmelerine katılan Demir, tarım danışmanlarının önemli problemleri bulunduğunu söyledi. Demir, “Bunları ya kadroya geçirmek ya da direkt kendilerinin banka hesaplarına yatırılması mümkün mü? Gerçekten, daha önce de Çalışma Bakanlığı yaptınız, insanların emekleri bir şekilde çarçur ediliyor ya da sömürülüyor, bu taşeron sisteminin sizin Bakanlığınızda hiç olmazsa bunu giderebilir misiniz? Bu konuda özellikle ben sizden destek istiyorum" diye konuştu.

EVLER HARRAN'A DEĞİL, NEMRUT DAĞINA

Urfa'dan çıkıp da Akçakale'ye giderken Harran Ovası'nın evlerle dolduğunu söyleyen Demir, “Yani Toprak Koruma Kanunu'na göre orada verimli toprakların maalesef konut yapımına, yerleşkeye dönüştüğünü görüyoruz. Acaba, orada sağdaki Nemrut Dağı'nın yamaçları oturmak için imar planına açılsa, Harran Ovası'nın özellikle bu topraklaşmadan uzaklaşmasının engellenmesi konusunda bir çalışma yapılsa diye düşünüyorum, hep oralara gittiğimde üzülüyorum gerçekten o toprakların harcanmasına" önerisi getirdi.

HALFETİ'NİN SİYAH GÜLÜNE TEŞVİK VERİN

Kültür tarımı ve kültür bitkiciliğiyle ilgili de talepte bulunan Demir, “Halfeti'nin mesela, siyah gülü o kadar meşhur ki insan gittiği zaman bir bakıyor ki o güzelim güller hiçbir gelişmeye tabi tutulmuyor. O bölgelerde o insanları kooperatifleştirme veyahut da Bakanlık olarak sizler teşvik etseniz, büyükşehir belediyeleri oradan fidan alsa, özellikle siyah gül konusunda büyük çalışmalar yapılabilir mi?" şeklinde konuştu.

CAMIZCILIĞI DESTEKLEYİN

Dalaman'da camızcılık (camış, kömüş, malak) bulunduğunu da hatırlatan Demir, “Türkülerimizde geçer hep, türkülerde vardır ama TİGEM bu politikadan uzaklaştığı için camız üretimi artık Dalaman'da yok ama Dalaman dediğimiz zaman, şimdi havaalanıyla meşhur olsa da eskiden camızlarıyla meşhurdu ve türkülerde hep söylenirdi. Bu konuda bir çalışmanız veyahut da TİGEM'de, devletin... Gerçi mandalarla ilgili 2015 yılında teşvik vermeye başladınız ama camız konusunda bir planlamanız var mı?" diye sordu.

MİLAS'TA ŞAP HASTALIĞI YAYGINLAŞIYOR

Milas'ta şap hastalığının beş altı köyde görüldüğünü söyleyen Demir, “Yatağan'da, o bölgede yaygınlaşmaya başladı. Virütik bir hastalık şap hastalığı, biliyorsunuz. Yemle Konya'dan geldiği ve İran kökenli olduğu ve Bakanlığını aşılamaya yeterince destek vermediği ve büyükşehir belediyelerine bıraktığı söyleniyor ve hızla da yayıldığı ifade ediliyor. Bu konuda Bakanlık olarak ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz, onu öğrenmek istiyorum" dedi.

CİNSEL GÜCÜ ARTTIRAN ÜRÜNLER

Demir'in tutanaklara geçen son talebi de şu oldu: “Bir de Sayın Bakan, bu destekleyici ya da yardımcı ilaç ya da besin maddeleri biliyorsunuz televizyonlarda sık sık satılıyor ama kontrol yok, Tarım Bakanlığından alıyorlar ruhsatları ama birçok insanın öldüğünü ya da sakat kaldığını, özellikle, zayıflama, cinsel gücü artırma gibi şeylerde çok ciddi sorunlar yaşanıyor. Bir hekim olarak ben bunları görüyorum ve sizin Bakanlığınızın büyük sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Bu konuda bir tedbir almayı düşünüyor musunuz?"