Tarım ve Orman Bakanlığı, gübre fiyatlarının yükselişinin nedenini anlamak için belirli dönemlerde gübre firmaları ile toplantılar yapmasına rağmen gübre fiyatlarının yükselmeye devam etmesi, gübre piyasasında yaşanan çelişkiyi gözler önüne serdi. 

GEÇTİĞİMİZ AY BAKANLIKTA GÜBRE FİRMALARI İLE GİZEMLİ BİR TOPLANTI YAPILMIŞTI 

Gübre fiyatlarının önlenemeyen yükselişi devam ederken, Tarım ve Orman Bakanlığının gübre firmaları ile yaptığı gizemli toplantılarda soruna bir çözüm getirmedi. Tarım ve Orman Bakanlığında geçtiğimiz ay Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece’nin başkanlığında gübre firmaları ile gizemli bir toplantı yapılmıştı. Bu toplantıda gübre fiyatlarının yükselişinin nedeni öğrenilmeye çalışılırken, Bakanlık söz konusu gübre firmaları ile yapılan toplantı hakkında kamuoyuna hiçbir açıklamada bulunmamıştı. 

DAP GÜBRESİNE LOKOMOTİF GÖREVİ Mİ VERİLDİ?

Tarımdan Haber yazarı ziraat mühendisi Faik Toy, gübre piyasasını yakından takip ederken, bu konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar dikkat çekiyor. Ülkemizde bulunan fosfat kayasından üretilen DAP gübresinin fiyatının sürekli yükseldiğine dikkat çeken Toy, DAP gübresine gelen zamların diger gübre fiyatlarını da etkilediğini belirtti. DAP gübresinin gerçek fiyatının 3500 TL olması gerekirken gelen zamlarla 6500 TL'ye kadar çıktığına işaret eden Toy, "DAP gübresine lokomotif görevi mi verildi? DAP fiyatı arttıkça tüm gübre fiyatları coşuyor" tepkisinde bulundu.